22 feb - 09:58 Haaksbergen - aangepast om 11:55

Vitaliteitsbeurs Haaksbergen: aftrap door Olga Commandeur

HAAKSBERGEN – De Vitaliteitsbeurs Haaksbergen wordt zondag 3 maart geopend door niemand minder dan voormalig topatleet Olga Commandeur, bekend van Nederland in Beweging! De Vitaliteitsbeurs is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een begrip in Haaksbergen op gebied van een gezonde leefstijl.

 Buurtsportcoach Haaksbergen houdt de Vitaliteitsbeurs eens in de twee jaar in de Bouwmeester. In de vele verschillende stands van uiteenlopende deelnemers uit Haaksbergen en omgeving is informatie te vinden over alles dat met vitaliteit heeft te maken. Bezoekers kunnen meedoen aan een gezondheidstest, beweegdemonstraties en van optredens genieten. De Vitaliteitsbeurs staat immers ook voor vermaak.

 Welkomstconcert
De beurs gaat dit jaar om 10.30 uur van start met een welkomstconcert door de Evergreens. Deze groep senioren brengt al meer dan 25 jaar populaire nummers uit de jaren 60 tot nu. De officiële opening is om 11.00 uur door Olga Commandeur, bekend van het tv-programma Nederland in Beweging! Daar heeft ze als voormalig topatleet jarenlang mensen in beweging gebracht met toegankelijke workouts. Als atleet heeft ze records gebroken, veel gewonnen en deelgenomen aan de Olympische Spelen.  Bezoekers krijgen de kans om mee te doen met ‘Haaksbergen in Beweging’ of het boek van Olga te laten signeren. Het boek is op de Vitaliteitsbeurs te koop.

 Belangrijk item
De Vitaliteitsbeurs werd in de coronaperiode één keer afgelast en kon de draad in 2022 weer oppakken. ,,In Haaksbergen waren we vlak voor de lockdown het laatste evenement en toen alles weer openging, was de beurs in 2022 ook weer het eerste uitje in Haaksbergen”, blikt kartrekker Nienke Schuppers terug. ‘Bewegen’ is zondag 3 maart een belangrijk item. ”Niet als thema, maar omdat het in z’n algemeenheid steeds meer aandacht krijgt in het teken van een gezonde leefstijl voor jong en oud. Vandaar dat we heel blij zijn met de komst van Olga Commandeur.” De deur van sporthal de Bouwmeester gaat zondag 3 maart om 10.15 uur open. Voor de eerste 100 bezoekers is er een goodiebag en iedereen kan gratis meedoen aan de loterij.