12:23 Haaksbergen - aangepast om 12:25

Voetbal verslagen afgelopen weekend

Geen winnaar HSC’21 tegen OFC

HAAKSBERGEN – In een aantrekkelijke wedstrijd van hoog niveau deelden HSC’21 en OFC de punten. De eindstand was al na twaalf minuten bereikt toen beide teams één keer hadden gescoord. Nadat HSC’21 donderdag al de eerste uitzege boekte, speelde het nu voor het eerst dit seizoen gelijk. Wessel Witbreuk kopte in de eerste helft knap binnen uit een voorzet van Stef Ottink. Acht minuten later was het alweer gelijk. Na rust gingen beide teams op zoek naar de volle buit. De kansen bleven aan beide kanten onbenut.
Opstelling: Brammer, Veensma, Grondman, Caglar Uguz, Engberink, Babuloglu, Cenk Uguz, Bas ter Hogt, Van der Weide (87. Postma), Witbreuk, Ottink (90. Hartgerink). Toeschouwers: 340. Man of the Match: Freek Grondman.

Bon Boys zwijnt tegen Luctor

Bon Boys was zondag heer en meester bij Luctor et Emergo, maar de ploeg had in de blessuretijd een noodluik nodig om de drie punten te vinden: 2-3. Milan Bultman schoot de ploeg vanaf elf meter naar de benauwde zege op de hekkensluiter. Na afloop ging het bij Bon Boys maar over die ene vraag: hoe moeilijk kun je het jezelf soms maken?  Dat de ploeg met de hakken over de sloot de overkant haalde, was eigenlijk te gek voor woorden. Tegenstander Luctor schoot in 90 minuten twee keer op goal en twee keer was het raak. Eenmaal gebeurde het  via een strafschop. En Bon Boys? Dat reeg de kansen aaneen en had in de rust al in een zetel moeten zitten. Het eenrichtingsverkeer leverde slechts twee treffers op, en dat brak het elftal in de tweede helft nog bijna op ook.De ontlading was groot bij Bon Boys toen Milan Bultman in blessure de winnen de treffer (2-3) inkoppte. Of was het pure opluchting? Ontsnapt via de nooduitgang, inpakken en wegwezen maar.

Hoeve Vooruit verslikt zich in Lochuizen

ST.ISIDORUSHOEVE – Afgelopen zondag stond voor Hoeve Vooruit de thuiswedstrijd tegen Lochuizen op het programma. Met een late gelijkmaker (2-2) voor Lochuizen verstierde Ruben Schuurman op de valreep het feestje voor de Hoevenaren. Hoeve Vooruit leed tegen zowel EGVV als Neede puntverlies in de slotfase en moet daardoor in de achtervolging. Tegenstander Lochuizen doet het dit seizoen boven verwachting goed en bivakkeert bovenin de middenmoot. Hoeve Vooruit opende sterk en kwam in de 5e minuut op voorsprong dankzij een treffer van Jeffrey Kroeze. In de 10de minuut kreeg Lochuizen een ietwat makkelijk gegeven penalty, verzilverd door Robbin Jerusalem, 1-1.Rick Velthuis leek de winnende voor Hoeve Vooruit te hebben gemaakt, totdat Lochuizen in blessuretijd een punt redde dankzij de treffer van Ruben Schuurman.

VV Haaksbergen laat punten liggen

VV Haaksbergen verloor afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen VV Diepenheim met 2-0. De eerste 10 minuten van het duel greep VV Diepenheim het initiatief. VV Haaksbergen kwam moeilijk tot voetballen en moest toestaan dat de tegenstander enkele gelegenheden kreeg. De ploeg van trainer Wietse Golbach wist echter na deze eerste periode het initiatief op te pakken en wist met goed verzorgd voetbal druk op het doel van de tegenstander te zetten. Het leidde tot de 1-0 voor Diepenheim. Na de rust begonnen de groen witters waar ze voor de rust waren opgehouden. Op het kunstgras van Diepenheim werd snel gecombineerd en het doel van de tegenstander gezocht. Maar Diepenheim bleef gevaarlijk in de counter scoorde diep in de tweede helft de 2-0. Ook voor vijfde klasse is de winterstop nu een feit.