20 nov - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:23

Vogelshow Ons Genoegen met Rad van Fortuin

HAAKSBERGEN – Vogelvereniging Ons Genoegen houdt komend weekeinde haar 92ste vogelshow. Kwekers zenden zo’n 500 vogels in. Op de zaterdag staan daar nog eens 300 Yorkshire & Lancashires bij. Te zien in het Schuttershuis aan de Scholtenhagenweg.

De vrijdagavond is voor de leden. Zaterdag en zondag is de show toegankelijk voor publiek. Het is altijd weer een hele organisatie, want Ons Genoegen wil naast de eigen leden ook graag bezoekers van buiten de vereniging over de vloer hebben, geven voorzitter Gerard Somsen en pr-man Henny Stokkink aan. ,,Ook al omdat we naarstig op zoek zijn naar jonge leden. Vergrijzing is onze grote zorg. Komend weekend is de 92ste show en voor de continuïteit is jonge aanwas nodig.” Somsen geeft aan dat er over samenwerking met collega verenigingen wordt gesproken. ,,Dat zie je steeds meer gebeuren. Het is nodig om het niveau van shows op peil te houden.”

Om de show extra aantrekkelijk te maken voor het grote publiek draait zondag het Rad van Fortuin. ,,Met onder meer fantastische vleesprijzen”, verzekert Stokkink. Open: zaterdag van  10.00 tot 17.00 uur, zondag van 10.00 tot 16.00 uur.