12:40 Haaksbergen - aangepast om 12:43

Volop spektakel en gemoedelijkheid tijdens Oldenkotse Karmisse 2023

REKKEN/OLDENKOTTE – Een aaneenschakeling van vertier en spektakel voor alle leeftijden. Zo laat de  grensoverstijgende ‘Oldenkotse karmisse’ aankomend weekend 1 en 2 juli zich misschien wel het best omschrijven. Rondom Café Rotering op de grensovergang Rekken-Oldenkotte is in een prachtige omgeving de hele dag door iets te beleven. 

Zo is er open air (live) muziek, beachsport- en spelactiviteiten, oldtimer trekker- treff, een gemoedelijke grensmarkt, volop kindervermaak en  nog veel meer. De Duitse Bratwurst en een gebakken visje mogen natuurlijk niet ontbreken. Duitse en Nederlandse verenigingen werken samen om er opnieuw een mooi feest van te maken. Entree is gratis. Nieuw dit jaar is dat station Vinyl Gigant vrijdag en zaterdag live vanuit café Rotering platen draait.  

  • Zaterdag 1 juli: Oldtimer trekkertoer – grensvogelschieten – rock-coverband ‘Cattweazle’ – radio/dj Vinyl Gigant
    De chauffeurs van de oldtimer trekkers kunnen zich vanaf 16.30 uur melden achter de parkeerplaats bij café Rotering. De rondrit van circa twee uur met een kleine pauze onderweg start om 17.30 uur. De toer wordt zowel door Nederland als Duitsland gereden. Hierna kunnen de deelnemers hun trekker op de weide laten staan voor de trekker-Treff op zondag. Deelname aan de rondrit en de trekker-Treff is gratis. Vanaf 20.00 uur kunnen de teams zich melden voor het Grensvogelschieten. Dit gaat van start om 20.30 uur. Op het buiten open air podium zal ‘s avonds de rock coverband “Catweazle” optreden. 
  • Zondag 2 juli: Oldtimer trekker-Treff – früshoppenconcert met Crescendo – beachvolleyballtoernooi – gezellige grensmarkt – radio Vinyl Gigant en dj Rolf
  • Om 10.00 uur verzamelen voor de oldtimer trekker-Treff. Deelnemers van zowel Nederlandse groepen alsook Duitse trekkersgroepen tonen antiek landbouwvoer- en werktuigen. Het thema van dit jaar: “Grondbewerking”. Als je goed kijkt zullen ook de jaren ’50 autootjes je niet ontgaan. 
  • Om 11.00 uur begint het frühschoppenconcert door Crensendo op het open air podium.

  • Het beachvolleyballtoernooi start om 13.30 uur. Zowel Nederlandse als Duitse teams nemen het tegen elkaar op. 
  • Vanaf 11.00 uur is de gemoedelijke grensmarkt met zowel Nederlandse als Duitse standhouders. Tegen het einde van de middag verzorgt dj Rolf “het prominentenbal”.

Op de Oldenkotse karmisse zorgen al met al diverse activiteiten en een springkussen ervoor dat voor elke bezoeker wat te beleven is.