27 apr - 11:36 Haaksbergen - aangepast om 11:39

Voorbereidingen Bloemencorso Rekken van start gegaan

REKKEN – Deze week gaan bij veel wagengroepen in Rekken de dahlia knollen weer de grond in. Vele vrijwilligers zorgen dat de dahlia knollen die ’s winters bewaard worden in de kuil nu de grond in gaan. Met veel zorg wordt de grond voorbereid, zodat de dahlia’s optimaal kunnen groeien. 

In totaal gaan er in Rekken zo’n 30.000 knollen de grond in. Deze knollen worden een paar keer hergebruikt en vermeerderen zich. Tijdens de groei worden de dahlia’s goed onkruidvrij gehouden, zodat alle voedingswaarde naar de dahlia’s zelf gaat en de kans op ziektes minder wordt. In juli komen de eerste bloemen en vanaf midden augustus staan ze – keurig op tijd – in volle bloei voor het Bloemencorso.

Rekkens feest & Bloemencorso
23, 24 en 25 Augustus vindt het Rekkens feest plaats met als hoogtepunt het Bloemencorso. Vele inwoners en oud-inwoners van Rekken zetten zich samen in voor twaalf prachtige grote wagens. Deze wagens worden enkel en alleen beplakt met dahlia bloemen. De wagens hebben vaak een actueel thema en dat maakt ons corso zo uniek. Ruim één miljoen dahlia’s worden verwerkt in prachtige kleurencombinaties. 

Wagengroepen
In Rekken bouwen 12 wagengroepen ieder jaar een corsowagen. Deze wagengroepen zijn van oudsher verbonden aan buurten en zijn over heel Rekken verspreid. Inmiddels worden de wagens allang niet meer alleen door de buurt gebouwd, maar zijn ook mensen van buiten Rekken lid. Iedereen met een sterke binding met Rekken is van harte welkom!

Unesco erfgoed
Dat het bloemencorso Rekken een prachtige en rijke traditie is dat staat vast. In 2021 werd de Corsocultuur uitgeroepen tot UNESCO immaterieel erfgoed. Een enorme eer die passend is bij dit fantastische evenement.