13 nov - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:50

Voorkomen blijft beter dan genezen

BECKUM – Het team van Dierenkliniek de Hagmolen in Beckum merkt dagelijks dat er met steeds kritischer ogen naar preventieve diergeneeskunde wordt gekeken. “De perceptie van veel mensen is dat vaccinaties schadelijk zijn, dat bepaalde ontwormingsmiddelen of producten tegen vlooien en teken giftig zouden zijn”.

Onder preventieve zorg in de diergeneeskunde vallen alle maatregelen die genomen kunnen worden om een gezond dier ook gezond te houden. Hierbij kan onder andere worden gedacht aan vaccinaties, regelmatige ontworming en behandeling van vlooien en teken, en gezonde voeding. “In onze kliniek proberen wij een eerlijk en objectief advies te geven met betrekking tot preventieve diergeneeskunde, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van de diergeneeskunde.”  Vaccinaties zijn niet schadelijk voor dieren, maar beschermen juist tegen levensbedreigende aandoeningen als hondenziekte, Parvo-diarree, en Ziekte van Weill. Door goed te vaccineren worden niet alleen de gevaccineerde dieren beschermd, maar ook de niet-gevaccineerde dieren in hun omgeving.

Ook anti-parasitaire middelen liggen onder vuur, en met name verschillende moderne middelen. “Terwijl de veiligheid van deze middelen juist bewezen groter is dan van meer verouderde middelen”, volgens dierenarts Merijn Roos. Wilt u meer weten over Dierenkliniek de Hagmolen, of kennismaken met ons team, bezoek dan onze Open Dag op zaterdag 23 november 2019 van 12:00 – 16:00 uur in onze gezelschapsdierenkliniek aan de Deldenerdijk 80 in Beckum.