13:02 Haaksbergen - aangepast om 13:02

Vossebeld Fietsen; van vader op zoon

HAAKSBERGEN – Bij Vossebeld Fietsen in Rekken neemt Joost Vossebeld de zaak over van zijn vader. Daarmee doet grondlegger Laurens Vossebeld van de speciaalzaak in elektrische fietsen een stap terug. ,,Het is tijd om online slagen te maken.”
Na 16 jaar dient de tweede generatie Vossebeld Fietsen zich aan, van vader op zoon zogezegd. Ze hebben al een lange tijd samengewerkt in de winkel, tot zoon Joost ruim 6 jaar geleden na zijn studie elders aan de slag ging. ,,Maar hij is ondernemer en gaat daarom deze uitdaging aan”, meldt Laurens Vossenbeld onder wie de fietsenwinkel uitgegroeide tot een speciaalzaak in elektrische fietsen. ,,We doen alles anders en dat spreekt de mensen aan. We zijn ons volledig op elektrische fietsen gaan richten en dat is een goede keuze geweest. Online zijn we wat minder actief geweest. Dat gaat de nieuwe generatie nu oppakken. Aan persoonlijke aandacht en service die men van ons gewend is, verandert overigens niets.”
In 2020 is in Nederland een record aantal fietsen verkocht volgens de Bovag, waarvan voor het eerst meer dan 50 procent elektrisch. Voor dit jaar is een aantal modellen al uitverkocht. Joost Vossebeld maakt zich echter geen zorgen. ,,Wij zagen de tekorten aankomen en hebben volop fietsen ingekocht. Daardoor kunnen wij iedereen nu op de juiste fiets zetten. We houden vast aan een eerlijke inruil, 5 jaar garantie en nemen ook in de toekomst de tijd voor goed advies.” Laurens blijft een paar dagen per week werken. ,,Maar ik kan nu wel meer tijd maken voor de kleinkinderen.”