10:35 Haaksbergen - aangepast om 10:35

Vrijwilligers door provincie in het zonnetje gezet

Vorige week kon u al lezen dat Graddy Hilgerink vanwege haar vrijwilligerswerk voor de Haaksbergse ouderen een oorkonde van de Provincie Overijssel ontving. Op 1 december bezocht Statenlid Eva Schaaij nog drie bijzondere Haaksbergse vrijwilligers om hen te bedanken voor hun bijdrage aan de maatschappij.

Han ten Dam
Han is initiatiefnemer van en betrokken bij ‘Buurserbeek op Dreef’. Door dit initiatief krijgt de Buurserbeek en haar omgeving een prominente plek op de toeristische kaart. Sport, natuur, ondernemen, wonen en recreëren vormen de voedingsbodem om dit project te laten groeien.

 

Tineke Everink-Schutte
Tineke is penningmeester van het Gemeenschapshuis De Trefkoel in Buurse. Zij zet zich al jaren in voor een aangename gemeenschappelijke ruimte die voor iedereen, jong en oud, toegankelijk zal zijn. Iedereen is welkom en kan straks meedoen in de kantine in een nieuw jasje.

Henk Westendorp
De speciale Groene Vrijwilligersprijs is voor Henk, die voorzitter is van de Stichting Natuur en Milieu Haaksbergen. Inmiddels is hij al tien jaar als vrijwilliger betrokken bij deze stichting, en ook lang daarvoor zette hij zich bij IVN Haaksbergen en de Milieuraad Haaksbergen in voor het behoud en beheer van natuur en landschap. Ook geeft hij praktische uitleg over deze onderwerpen, waardoor hij vele kinderen en volwassenen van dichtbij kennis laat maken met de natuur.