15 nov - 14:02 Haaksbergen - aangepast om 12:52

Vrijwilligers Repair Café helpen bij fietsreparaties

HAAKSBERGEN – Bij ’t Gilde kwam van de vrijwilligers, die zich bezig houden met de opvang van vluchtelingen, het verzoek binnen om voor de Oekraïners, die aan de Volmer en Goorsestraat worden gehuisvest, fietsen beschikbaar te stellen. In de opslag van de gemeente zijn een 15-tal fietsen geselecteerd, die in aanmerking kwamen om fietsklaar te worden gemaakt. 

Met een 8-tal vrijwilligers van het Repair Café zijn de fietsen in de hobbywerkplaats aan de Industriestraat op dinsdag 7 november jl. onder handen genomen. Essentieel voor het rijklaar maken was uiteraard een veilige verlichting, degelijke banden, goedwerkende remmen, een bel, een slot en natuurlijk goed geoliede kettingen. Dit alles werd in één dag klaargestoomd.

De vrijwilligers van het Repair Café hebben hiermee weer een goede dienst bewezen, waarvoor dank!

 Repair Café weer open
Op zaterdag 18 november a.s. is het repair café weer open. Aan de Industriestraat 51 kunnen kapotte spullen worden gerepareerd. Van 9.00 uur tot 12.00 uur staan de vrijwilligers klaar om de reparaties uit te voeren. De reparaties zijn gratis, maar een gift is uiteraard welkom.