11 mrt - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:40

Vrijwilligers slijpen (tuin-)gereedschap

HAAKSBERGEN – In maart zijn een aantal vrijwilligers van ’t Gilde weer bereid om de handen uit de mouwen te steken en klanten te helpen met het slijpen van allerhande (tuin-) gereedschap. Om meer vrijwilligers binnen ’t Gilde te interesseren in het slijpen van gereedschap is binnen ’t Gilde een interne cursus slijpen aangeboden. Wij zijn er in geslaagd een aantal vrijwilligers de kunst van het slijpen bij te brengen.

Het voorjaar staat voor de deur en dat betekent, dat veel Haaksbergenaren de tuin in gaan om de boel zomer klaar te maken. Goed geslepen en gesmeerd gereedschap is daarbij onontbeerlijk.

Speciaal op de zaterdagen 14, 21 en 28 maart van 9.00 tot 12.00 uur kan men in de hobby-werkplaats van ’t Gilde terecht om snoeischaren, hegge scharen, schoppen, schoffels, kettingzagen, messen etc. te laten doorsmeren en/of slijpen. Helaas kunnen wij wegens het ontbreken van de daartoe benodigde apparatuur geen kooimaaiers en kartelmessen slijpen.

Het slijpen is gratis, maar een gift is uiteraard altijd welkom!

Wanneer klanten veel gereedschap willen laten slijpen en daardoor andere klanten niet aan de beurt kunnen komen, is het logisch, dat minder gereedschap voor één klant wordt geslepen en een afspraak voor een volgende keer wordt gemaakt. Ook doen wij een beroep op de klanten om de te slijpen gereedschappen schoon aan te leveren!