10:44 Haaksbergen - aangepast om 09:45

Vrijwilligerswerk Haaksbergen brengt mensen bij elkaar

Alleen thuis zitten en je eenzaam voelen is toch helemaal niet nodig!

HAAKSBERGEN – Heeft u soms ook een gevoel van eenzaamheid? Herkent u dan dat gevoel dat de muren op u afkomen? Je eenzaam voelen kan bij vlagen een hele normale reactie zijn. Het wordt anders wanneer het geen vlagen meer zijn, maar regelmatig terugkomt. Bijvoorbeeld in situaties na het overlijden van een dierbare, gezondheidsverlies, het beëindigen van een relatie of werk. Dan kan dat gevoel van eenzaam zijn je steeds vaker overvallen. Het is een gevoel. Je bent pas eenzaam als jij dit zo ervaart. Langzaam blijf je meer thuis of je hebt minder betekenisvolle contacten dan je wenst. Je ervaart een gemis aan hechte contacten. En hoe langer dat duurt, hoe lastiger het kan worden om toch weer wat te gaan ondernemen. Dat is jammer, want eigenlijk is het juist fijn er even uit te zijn. Mensen ontmoeten, plezier hebben, zinvol bezig zijn en er als mens weer toe doen.

Vrijwilligerswerk Haaksbergen kan hierbij helpen. Met het doen van vrijwilligerswerk ontmoet je op een ongedwongen manier nieuwe mensen. Je werkt samen met anderen. Je praat en deelt met elkaar en het is leuk om samen dingen voor elkaar te krijgen. In je werk als vrijwilliger krijg je waardering van de ander. Maar ook de voldoening dat je iets voor een ander betekent. Vrijwilligerswerk kan gevoelens van eenzaamheid doen verminderen. Er zijn zoveel verschillende soorten vrijwilligerswerk. Je kunt zelf kiezen wat bij jou past. Het kan zijn dat je liever zelfstandig een klus wilt klaren of dat je juist behoefte hebt om met andere vrijwilligers samen te werken. Of wil je juist een maatje zijn voor iemand? Zo kun je er ook voor kiezen om een ochtend of juist een paar middagen vrijwilligerswerk te gaan doen. Alles is mogelijk! Niets moet.

Wil jij ervaren wat vrijwilligerswerk voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met op met vrijwilligerscoördinator Renalde van Haren: r.vanharen@noaberpoort.nl; tel: 06-52371085 of neem eens een kijkje op onze website: www.vrijwilligerswerkhaaksbergen.nl of op www.nldoet.nl voor een leuke Haaksbergse vrijwilligersklus op 11 en 12 maart.