02 jun - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 09:42

Vrolijk weerzien met schaapskudde

HAAKSBERGEN – Ook de Schaapskooi Haaksbergen aan de Schapendrift in het buitengebied is weer volledig open. Vrijwilligers hebben de rode loper voor het publiek bij wijze van spreken uitgerold.

Geestelijk vader Toon Tankink van het unieke onderkomen voor de Haaksbergse kudde toont zich opgelucht dat de reuring weer aanstaande is. ,,De afgelopen maanden was het stil, heel stil. Niet gezellig hoor als je nagaat dat we inmiddels twee lammetjesdagen hebben moeten schrappen. Het was slecht voor het humeur en de clubkas is er ook niet mee gespekt. De lammetjesdag brengt jaarlijks een substantieel deel van onze inkomsten in het laatje.” Dat laatste vindt Tankink nog niet eens het ergste. ,,We willen deze prachtige plek delen met het publiek. We waren al een beetje open met de verplichte coronabeperkingen, maar vanaf zondag mogen we bezoekers weer op het terras en binnen ontvangen. Met dit weer bruist het op het terras en die reuring hebben we enorm gemist.”

Woensdag is de Schaapskooi al open en van 13.30 tot 16.30 uur. Komende zaterdag en zondag gelden dezelfde openingstijden voor een vrolijke weerzien met de schaapskudde. ,,Het heeft lang genoeg geduurd”, aldus Toon Tankink. Foto: Schaapskudde Haaksbergen