12:15 Haaksbergen - aangepast om 08:42

VV Haaksbergen speelt gelijk in Bornerbroek

VV Haaksbergen heeft afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen RKSV Bornerbroek met 2-2 gelijk gespeeld.

De Haaksbergenaren begonnen gretig aan het duel en vanaf de eerste minuut werd de tegenstander met aantrekkelijk combinatievoetbal teruggedrongen. Door voortdurend de tegenstander snel onder druk te zetten werd de bal snel veroverd en ontstonden kansen. In de 20e minuut veroverde Kai Borghuis de bal en legde deze panklaar voor Roy Immeker. De spits had geen enkele moeite de 0-1 aan te tekenen. Het team van trainer Wietse Golbach leek een gemakkelijke middag te krijgen maar verzuimde in het vervolg afstand te nemen. De kwalitatief betere groenwitters verloren de grip op de wedstrijd en Bornerbroek profiteerde hiervan. Nog voor de rust boog het team de achterstand om in een 2-1 voorsprong.

Na de rust opende Haaksbergen opnieuw sterk door druk te zetten op het doel van de tegenstander. De Bornerbroekers moesten menige hachelijke situatie doorstaan, maar de druk van de gasten was dermate groot dat toch vrij snel de 2-2 viel: Een eigen doelpunt.
Maar net zoals in de 1e helft verzuimde v.v. Haaksbergen door te drukken en liet het Bornerbroek opnieuw ontsnappen. Goede kansen bleven onbenut en zoals het dan vaak gaat, diende zich aan de andere kant een levensgrote kans aan. Uit een scrimmage wist keeper Tim Kamphuis, die overigens voortreffelijk op dreef was, op miraculeuze wijze een inzet van de spits van Bornerbroek uit de bovenhoek te tikken. De eindstand van 2-2 na 90 minuten was uiteindelijk een goede afspiegeling van het wedstrijdbeeld, maar toch had de ploeg van het trainersduo Golbach/Tolhuis de punten mee moeten nemen naar Haaksbergen als was doorgedrukt op de momenten waarop de tegenstander mindere fases in de wedstrijd had. Direct na de 0-1 en na de 2-2 waren die mogelijkheden er.

De wedstrijd tegen Bornerbroek heeft laten zien dat v.v. Haaksbergen op de goede weg is. Er wordt op momenten scherp gespeeld en prima gecombineerd. Het handschrift van het nieuwe trainersduo is duidelijk zichtbaar. Dat biedt een mooi perspectief voor de komende wedstrijden. De volgende gelegenheid om 3 punten te halen is as. zondag in de thuiswedstrijd tegen Bentelo. Aanvang 14.00 uur.

Foto gemaakt door: Theo Sprenkeler