13:00 Haaksbergen - aangepast om 21:05

“Waardering voor rustig verloop paasdagen!”

Burgemeester Rob Welten

Anderhalvemetersamenleving, ellebooghoesten en zorgapplaus. Termen die ons tot voor kort niets zeiden. Het coronavirus heeft flinke impact op onze samenleving. We blijven zoveel mogelijk thuis en als het niet anders kan, dan gaan we alleen voor het strikt noodzakelijke de deur uit. En ook dán houden we anderhalve meter afstand. Tijdens de paasdagen ging dat over het algemeen prima in Haaksbergen, zo constateerde ook burgemeester Rob Welten tevreden.

Eerder riep Rob Welten de Haaksbergse inwoners op vooral thuis te blijven, óók met het naderende fraaie lenteweer in aantocht. “Geniet van de zon in de tuin of op het balkon”, klonk het toen uit de mond van de burgemeester. “Goed om te zien dat de Haaksbergenaren het heel netjes doen”, aldus Welten. “De signalen die ik krijg van onze boa’s en de politie zijn echt geruststellend. Uiteraard zijn er altijd een paar uitzonderingen, maar onderaan de streep ben ik uitermate tevreden.”

Haaksbergen doet het prima

Ook de zonnige paasdagen verliepen in en om Haaksbergen over het algemeen heel rustig. “De volledige balans moet nog worden opgemaakt, maar het beeld zoals ik dat nu heb is dat er zich geen grote coronagerelateerde incidenten hebben voorgedaan”, aldus burgemeester Welten. “Je kunt dus gerust stellen dat de paasdagen in dit opzicht in Haaksbergen rustig zijn verlopen. Het valt soms niet mee om je aan de maatregelen te houden, maar Haaksbergen doet dat prima. Daar wil ik richting de samenleving mijn waardering voor uitspreken.”

Alleen samen

De burgemeester hoopt dat deze positieve lijn ook de komende periode in Haaksbergen doorgezet wordt. “We moeten niet verslappen, ook niet in Haaksbergen”, klinkt Welten heel stellig. “Het gaat tot nu toe best goed. Mensen houden zich aan de maatregelen. We hebben echt iedereen nodig om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ik ben ervan overtuigd dat we dat met elkaar gaan redden. Dat moet ook, want alleen samen krijgen we corona onder controle.”

Foto: Dit spandoek aan een tuinmuur bij nieuwbouwwijk De Greune spreekt boekdelen.