28 sep - 12:05 Haaksbergen - aangepast om 10:06

‘Waarom zou ik de officiële omleidingsroutes gebruiken?’

Sinds een paar weken ligt de kruising Hengelosestraat met de Veldmaterstraat en de Raaweg eruit en deze week zijn de werkzaamheden aan de oude N18 weer begonnen. Dit gaat uiteraard gepaard met overlast, want wegverkeer moet omrijden. Dat kan door de omleidingsroutes via de borden te volgen. Helaas kiezen weggebruikers regelmatig een kortere en soms zelfs illegale route. Misschien heeft ú ook al wel gedacht ‘waarom zou ik de officiële route volgen?’. In dit artikel geven we daar graag antwoord op. Lees dus vooral verder!

Natuurlijk begrijpen medewerkers van de gemeente dat de wegwerkzaamheden lastig zijn.  We willen allemaal graag snel op de plaats van bestemming zijn. Toch vragen we u vriendelijk om geen sluiproutes te kiezen. We zien de laatste tijd dat automobilisten en andere weggebruikers op plekken komen waar dat helemaal niet is toegestaan. Ze rijden over grasvelden, trottoirs, stoepranden, bermen en fietspaden. Niet alleen maken ze hiermee veel kapot. Het kan ook nog gevaarlijk zijn! Fietsers en wandelaars verwachten daar geen auto’s. Bovendien hebben omwonenden er last van. De gemeente heeft al extra maatregelen genomen in de vorm van bijvoorbeeld paaltjes, betonblokken of tijdelijke drempels die bepaalde sluiproutes blokkeren of minder aantrekkelijk maken. Ook controleert de politie om illegale bewegingen tegen te gaan.

Geen last voor anderen
Behalve dat automobilisten illegale routes nemen, zien we ook dat sommige mensen zich met veel te hoge snelheden een weg zoeken door kleine woonstraten. Dat is natuurlijk niet gewenst.  De officiële omleidingsroutes voor auto’s en fietsers zijn in overleg met omwonenden en aanliggende bedrijven genomen, zodat alle woningen en bedrijven bereikbaar zijn. Andersom is het hele dorp bereikbaar via de omleidingsroutes. Kortom: kies de officiële routes en zorg dat anderen geen last hebben van uw rijgedrag! #rijverstandig