27 mrt - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 09:59

Wandelen en XCO walking met de Buurtsportcoach

HAAKSBERGEN – Buurtsportcoach organiseert het gehele jaar allerlei activiteiten waar je geheel vrijblijvend aan kunt deelnemen.

Vanaf dinsdag 2 april start de avondwandeling van Buurtsportcoach weer bij de parkeerplaats aan de Oliemolenweg. (net over de beek) “We wandelen op dinsdagavond in 2 groepen, zodat er verschillende tempo’s gewandeld kunnen worden” vertelt Buurtsportcoach Ellen Kroezen. “De zomertijd is dan weer ingegaan waardoor we op de avonden ook weer het buitengebied van Haaksbergen in kunnen.” De wandelingen duren ongeveer 60 tot 75 minuten. Na het wandelen wordt de avond gezamenlijk afgesloten met koffie en thee in de kantine van VV Haaksbergen. Deelname is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening.

Is de dinsdagavond geen geschikt moment voor je? De Buurtsportcoach heeft ook wandelgroepen op de maandag- en de dinsdagmiddag. Informeer hiervoor naar de mogelijkheden. Al onze wandelingen worden waar mogelijk begeleid door vrijwilligers.

Op vrijdag 12 april start de activiteit XCO-walking. Xco walking is een buitentraining die voor iedereen toegankelijk is. Je traint je hele lichaam, werkt aan je conditie en verbrand calorieën optimaal. Een XCO is een buis met daarin een bewegende massa die bij het begin en het einde van iedere beweging een positieve impuls aan je spieren geeft. Onder begeleiding van fitnessinstructeurs kun je hier in een kleine groep kennis mee maken. Dus wil je lekker buiten bewegen? Probeer dan eens XCO Walking. De activiteit vindt plaats op vrijdag 12, 19 en 26 april van 10.00 tot 11.00 uur bij sportcentrum Carefit4all aan de Scholtenhagenweg 29a in Haaksbergen. De kosten zijn € 2,50 per keer inclusief koffie of thee nadien.

Bij beide activiteiten is tussentijds instromen geen probleem.

Om op de hoogte te blijven van het complete aanbod van de Buurtsportcoach wordt je verwezen naar www.facebook.nl/buurtsportcoachaaksbergen.

Voor meer informatie kun je terecht bij de Buurtsportcoach, Nienke Schuppers / n.schuppers@noaberpoort.nl / (053) 57 34 789.