23 jan - 18:00 Haaksbergen - aangepast om 10:59

Warmetruiendag, Ambtenaren trekken op 15 februari warme trui aan

HAAKSBERGEN – Op vrijdag 15 februari is het in heel Nederland Warmetruiendag. Ook de gemeente Haaksbergen sluit zich bij dit initiatief aan. De verwarming gaat een standje lager en ambtenaren trekken een lekker warme trui aan.
De gemeente vraagt ook inwoners, organisaties en scholen om mee te doen. Het doel? Samen energieverspilling tegengaan.

Wethouder Duurzaamheid Arja ten Thije vindt Warmetruiendag een mooi initiatief. “Door de verwarming een graadje lager te zetten en een warme trui aan te trekken, bespaar je op een comfortabele en gezellige manier liefst 6 procent energie. Bovendien stoot je dan ook 6 procent minder CO2 uit. Warmetruiendag is een leuke manier om mensen bewust te maken van het nut van energiebesparing en duurzaamheid.”

Doe mee!
De gemeente roept ook inwoners, organisaties en scholen op om mee te doen. Bijvoorbeeld door met familie, buren, vrienden, collega’s, leden of leerlingen een groepje te vormen, een actie te bedenken en met de hashtag #warmetruiendaghaaksbergen heel Haaksbergen laten weten dat je meedoet. De verwarming een graadje lager op vrijdag 15 februari, een dikke trui aan en misschien een leuke actie eromheen. Een kind kan de was doen.

Gekste trui
Volgens wethouder Ten Thije is er van alles mogelijk. “We gaan zelf in het gemeentehuis met soep en chocolademelk langs, maar je kunt van alles verzinnen. Zo gaan wij zelf ook een gekstetruiverkiezing houden. De winnaar krijgt iets leuks. Door het ludiek te houden krijg je mensen enthousiast. Maar ze gaan ook nadenken over energiebesparing. Dat is uiteindelijk het doel.”

Foto op social media
De gemeente looft ook buiten het gemeentehuis prijzen uit voor de gekstetruiverkiezing. ”Klopt”, lacht Ten Thije. “Maak op je werkplek, in je school, in je clubgebouw of gewoon thuis een gekke foto van jou in je warme trui en zet ‘m als openbaar bericht op social media. Met de hashtag #warmetruiendaghaaksbergen zien wij in één ogenblik wie er allemaal meedoen. De winnaar krijgt een leuke prijs.”

 

Bron: Gemeente Haaksbergen