12:00 Haaksbergen - aangepast om 12:17

Watermolenloop  15 januari 2023

HAAKSBERGEN – “Drie, twee, één… START!” Komende zondag 15 januari a.s. zal om exact 10.30 uur het startschot klinken voor de 28e Watermolenloop, georganiseerd door de Atletiekvereniging Haaksbergen. De Watermolenloop is inmiddels uitgegroeid tot een gezellige goedbezochte recreatieve loop zonder wedstrijdelement in het prachtige buitengebied van Haaksbergen. 

De Watermolenloop is een loop voor jong en oud en voor elk niveau. Om 10.30 uur starten de volwassenen voor een loop van 5,1 kilometer, 10,2 kilometer of 15,3 kilometer: het is een parcours van 5,1 kilometer dat naar keuze 1, 2 of 3 keer wordt afgelegd. Vijf minuten later gaat de jeugd tot 18 jaar van start voor de loop van 3 kilometer. En weer vijf minuten later zullen de FrameRunners beginnen aan hun loop van ook 3 kilometer. De route brengt de lopers langs de Oostendorper Watermolen en door het Lankheterbos, waar onderweg posters en verkeersregelaars de boel in goede banen zullen leiden. 

Voor de deelnemers van de hardloopclinic van AVH is de Watermolenloop een belangrijke mijlpaal voor de 5 mijlen die zij zullen gaan lopen tijdens de Engelse Mijlenloop in maart. Er kan alvast bekeken worden hoe de conditie er voor staat en welke vruchten de wekenlange trainingen hebben afgeworpen. Ook voor de reeds geoefende loper is de Watermolenloop een mooi meetmoment.

Inschrijven voor de Watermolenloop kan tot en met 12 januari a.s. via www.inschrijven.nl en de kosten bedragen dan € 5,- voor volwassenen en € 3,- voor jeugd t/m 18 jaar. De nainschrijving vindt plaats op zondagochtend 15 januari a.s. vanaf 9.30 uur in het clubgebouw van AVH aan de Scholtenhagenweg 39. De kosten bedragen bij nainschrijving € 7,50 voor volwassenen en € 5,- voor jeugd t/m 18 jaar. 

Na afloop van de loop kunt u gezellig napraten in het clubgebouw van AVH onder het genot van een heerlijke kop soep (gratis bij inlevering van uw startbewijs). De organisatie hoopt net zoals voorgaande jaren op een grote opkomst en ziet u graag zondag de 15e vanaf 9.30 uur bij AVH!