15 nov - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 13:08

‘We verkopen geen broeken en truien, maar mode’

Arjan & Co viert 25-jarig jubileum: 

Arjan & Co bestaat 25 jaar. Een mooie mijlpaal die eigenaar Arjan Langenberg graag met heel Haaksbergen  viert. Vrijdag en zaterdag maken we er een feestje van, compleet met DJ.” En met uiteraard aantrekkelijke jubileumaanbiedingen.

Arjan Langenberg is niet zo van de voorgrond en de krant. Maar wat als ze thuis zeggen dat het voor deze keer maar even moet? ,,Dan doen we dat. En eerlijk is eerlijk, 25 jaar Arjan & Co is mooie mijlpaal. Die vieren we op de plek waar we in 1998 zijn begonnen.”

Verhuizing
De kracht van Arjan & Co is de dames en mannenmode onder één dak. Dat ondervond Langenberg in de praktijk toen hij in 2015 met de damesmode naar de Spoorstraat verhuisde en met de herenmode aan de Kalter bleef. Twee jaar hebben we het aangekeken en de schwung kwam er weer in toen we de damesmode in 2017 terug op deze plek weer samenvoegde met de herenafdeling. Arjan & Co is een concept dat we nooit hebben bedacht, het is ontstaan. We stappen daar niet meer vanaf. Want het werkt uitstekend in Haaksbergen.”

Passie voor mode
De casual modezaak voor dames en heren is altijd met de tijd meegegaan. Langenberg doet zelf de inkoop en staat daarnaast ook na 25 jaar nog altijd zelf in de winkel. ,,Omdat mode mijn passie is. Met het diploma van textielschool De Maere op zak ben ik bij een modewinkel gaan werken en een jaar later voor mezelf begonnen. Het was altijd de ultieme wens.”

Alle leeftijden
Om 25 jaar lang de ontwikkelingen in de mode te volgen en daar op in te spelen. ,,En niet meegroeien met je eigen leeftijdsgenoten. Dan zouden  we nu een zaak voor 50-plussers hebben. Met Arjan & Co hebben we altijd alle leeftijden bediend. Moeder draagt tegenwoordig kleding van haar dochter en omgekeerd. Aan mode hangt sowieso geen generatie meer aan.”

De collecties bieden een mooie mix tussen sportief en goed gekleed; tussen stoer en stijlvol zakelijk. Voor mannen en vrouwen En altijd eigentijds. Arjan Langenberg: ,,Je komt hier niet voor een broek. Hier loop je binnen voor mode. De intentie is de klant te kleden.”

Online
Arjan & Co roert zich ook online met een webshop. Een discipline die erbij hoort en die door zoon Sam wordt beheerd. Arjan Langenberg bestempelt de webshop als etalage van Arjan & Co. ,,Je moet daar als ondernemer in mee. Maar ik heb er ooit voor gekozen om mensen in mooie en passende mode te steken, om te werken tussen rekken vol moois. In de stenen winkel dus. De tijden zijn weliswaar veranderd, maar in Haaksbergen kan dat gelukkig nog. De ambitie is dan ook om ook na 25 jaar de Arjan & Co te blijven die we zijn.”

Foto: Arjan Langenberg in zijn modewinkel voor mannen en vrouwen in Haaksbergen.  Foto: André Scheffers