25 sep - 12:06 Haaksbergen - aangepast om 15:08

Week van de Ontmoeting

Wandelen, dansen, muziek en eten

In de eerste week van oktober is in Haaksbergen de Week van de Ontmoeting. Verschillende organisaties en vrijwilligers organiseren leuke activiteiten waar mensen nieuwe sociale contacten op kunnen doen en bestaande contacten kunnen versterken.

Op initiatief van de Noaberpoort hebben diverse organisaties de handen ineengeslagen en een programma samengesteld. Van dinsdag 1 oktober tot en met dinsdag 8 oktober zijn er verschillende activiteiten:

• Een goed gesprek, een potje kaarten en een lekker kopje koffie of thee. Op dinsdag 1 en 8 oktober is het mogelijk om aan te sluiten bij de ontmoetingsochtend voor senioren. Van 10.00 tot 11.30 uur in Theater De Kappen. De groep komt graag in contact met Haaksbergse ouderen die het leuk vinden om aan te sluiten bij deze gezellige ochtend.

• Op woensdag 2 oktober staan de organisaties gezamenlijk, van 9.00 uur tot 12.30 uur, op de weekmarkt. Hier vragen ze aandacht voor het bestaan van eenzaamheid en vertellen ze over het tegengaan van eenzaamheid. Dezelfde dag is er vanaf 17.00 uur een gezamenlijke maaltijd bij ZIENS aan de Adriaen Brouwerstraat 10. De maaltijd wordt bereid door deelnemers van ZIENS en de jongeren van Skillz.

• Ook wordt er weer gewandeld in en om Haaksbergen. De wandeling begint donderdag 3 oktober om 14.30 uur bij Het Saalmerink. Na de wandeling staat er voor de deelnemers een kleine versnapering klaar.

• Dit jaar zijn er ook een aantal nieuwe activiteiten. Speciaal voor volwassenen die alleen Чf niet veel sociale contacten hebben, wordt op zondag 6 oktober een dansmiddag georganiseerd. Van 15.00 tot 17.00 uur bij Dansschool Dwars. De volgende dag, op maandag 7 oktober, is er een gezellige middag met optredens van countryzanger Ben Steneker en accordeonist AndrО Dwars. De middag begint om 14.30 uur in Grand Cafe Centraal en is speciaal voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Volledige programma

Het volledige programma van de Week van de Ontmoeting staat op www.noaberpoort.nl/weekvandeontmoeting. Iedereen is voor alle activiteiten van harte uitgenodigd. Neem voor meer informatie contact op met Ton Harmsen, via telefoonnummer (053) 573 45 89 of stuur een mail naar t.harmsen@noaberpoort.nl.