12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:47

Weer actie koffie waardepunten

HAAKSBERGEN –  De negende editie van de ongeëvenaard succesvolle Douwe Egberts Koffie Waardepunten van de Lions Haaksbergen gaat weer van start.

De waardepunten acties van de Lionsclub Haaksbergen waren in de afgelopen jaren een groot succes. Ruim 900 pakken koffie vonden dit jaar hun weg naar de regionale Voedselbank Haaksbergen – Enschede, van waaruit de aangesloten bewoners van Haaksbergen door deze voedselbank royaal  van pakken koffie werden voorzien. ,,We hebben met ons allen een zware tijd. De talrijke gezinnen in Haaksbergen – Buurse die onder de armoedegrens leven hebben er door corona nog een probleem bij”, weten de initiatiefnemers uit ervaring. ,,Zeker voor hen is in deze zware tijd een extra bakkie troost van harte welkom. Deze gezinnen willen we in deze moeilijke tijden graag ondersteunen.” Gelijktijdig zal door de Lionsclub Haaksbergen de DE-actie weer worden gecombineerd met het inzamelen van ‘Vreemd en Oud Geld’ om oogoperaties in derdewereldlanden te bekostigen.

Dat het project leeft bij de bevolking bewijst wel mevrouw Inge Berfelo van de Eik uit Haaksbergen: bij het opruimen van het appartement van haar moeder trof ze her en der blikjes vol met DE-punten aan, zelfs nog van haar oma. Na telling kwamen zij en haar zus tot een totaal van 16.000 punten! Een prachtig begin voor een succesvolle actie. Doe als mevr. Berfelo (zie foto) en snuffel in alle laden van uzelf, moeder en oma om dit record misschien wel te evenaren.

De Lionsclub Haaksbergen start de actie dit jaar op zaterdag 29 november. De inzamelboxen in de gemeente Haaks- bergen staan in Buurse bij de Trefkoel, in Sint Isidorushoeve bij de gedachteniskapel van de Parochiekerk en in Haaksbergen bij Jumbo, Plus, AH, COOP’s Haaksbergen, Haaksbergse apotheken, Hoed het Doktershuis en Praktijk in Beweging.

Momenteel zijn er in Haaksbergen meer dan 35 gezinnen aangewezen op de Voedselbank Enschede-Haaksbergen.

Oud en vreemd geld

Gelijktijdig zal door de Lionsclub Haaksbergen de DE-actie weer worden gecombineerd met het inzamelen van ‘Vreemd en Oud Geld’ om oogoperaties in derdewereldlanden te bekostigen. Ieder jaar werd er landelijk, tot ieders verrassing, weer meer ingezameld dan het jaar ervoor. Bij de bovengenoemde plekken voor de inzamelboxen kunnen zowel al uw gespaarde DE-punten alsmede oud of vreemd geld worden gedoneerd. Dat papier- of muntgeld mag alles zijn wat u maar kunt bedenken: uit een vakantie- land, gespaarde munten van vroeger, alles is welkom.

De Lions zorgen voor sortering en verzending. Vele slechtzienden zullen na een geslaagde oogoperatie u weer dankbaar zijn voor hun hernieuwde levenskwaliteit.