22 sep - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 11:30

Welkom op het oogst en openingsfeestje van Noaberboerderij het Lankheet

Coöperatie Noaberboeren het Lankheet produceert sinds april voedsel voor ruim 100 leden. Het eerste groeiseizoen is overvloedig. Op 30 september vieren we daarom graag met u een feestje en sluiten aan bij de traditie van dankbaarheid voor de oogst. We houden rondleidingen in de tuin, een speurtocht voor jong en oud en hebben een oogsttafel en gerechten van eigen bodem. En de boerderij wordt officieel geopend door de burgemeesters Rob Welten van Haaksbergen, Joost van Oostrum van Berkelland en een mystery guest!

Ons eerste jaar smaakt naar meer: Noaberboeren boert op ruim twee hectare op Landgoed het Lankheet. Leden hebben een investeringsbedrag ingelegd en betalen contributie. Daarvoor krijgen ze wekelijks zo’n tien soorten groente. Dus supervers geoogst en geproduceerd zonder bestrijdingsmiddelen, kunstmest en tussenhandel. Het werk wordt aangestuurd door twee boeren. Veel leden werken vrijwillig, actief en enthousiast mee. In de komende jaren willen we stapsgewijs fruit en dieren introduceren. En , daarbij is er nog ruimte voor meer leden!

Wanneer: 30 september 2023 vanaf 14.30 uur tot 16.30 uur. Locatie: Noaberboerderij Aaftinksweg 7, 7481 VV Haaksbergen. info@noaberboeren.nl www.noaberboeren.nl