12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:49

Welkoop Haaksbergen: van vader Leo op zoon Jurgen

Welkoop Haaksbergen heeft een nieuwe eigenaar. En het blijft in de familie. Leo (66) en Rieky Gasseling (64) hebben het bedrijf per 1 oktober overgedragen aan zoon Jurgen. ,,Een hele opluchting om zo met pensioen te gaan.”
HAAKSBERGEN – Leo en Rieky Gasseling maakten met de verhuizing van Welkoop van het centrum naar de Goorsestraat (naast Groenrijk) een grote slag in de bedrijfsvoering. De boerenwinkel van weleer werd in één klap de moderne winkel in alles wat met tuin, kleding buitenleven en (huis)dieren te maken heeft. ,,We stapten er een paar jaar na de eeuwwisseling samen in toen de winkel nog in het dorp was gevestigd op de hoek van de Parallelweg. Het was een pittig begin en helaas ook een periode waarin het aan de nodige medewerking ontbrak om te kunnen ontwikkelen”, blikt Leo terug. ,,De winkel was sterk verouderd en het duurde jaren voordat we van daaruit aan onze toekomstplannen konden gaan werken. Hier hebben we samen hard voor gewerkt. Uiteindelijk zijn we in 2019 via het pand naast Groenrijk hier aan de Textielstraat beland. Dit was een hele stap op onze leeftijd! Voor de klant was het ook even wennen, maar ze wisten ons hier snel te vinden.”
Jurgen Gasseling (32) is voor veel klanten en leveranciers een bekend gezicht. Hij werkte al op 13-jarige leeftijd mee in de zaak, maar koos toch zijn eigen weg door maatschappelijk werk te gaan studeren om vervolgens in de geestelijke gezondheidszorg te gaan werken. ,,Nee, ik was niet direct voorbestemd. Maar de Welkoop had wel altijd mijn interesse. Toen het moment steeds dichterbij kwam dat mijn ouders met pensioen zouden gaan, hebben mijn ouders, mijn vrouw en ik er goede gesprekken over gevoerd en de knoop doorgehakt. Ik heb m’n baan opgezegd en ben er vol voor gegaan. Mijn werk in de zorg heb ik met veel plezier gedaan. En toch ga ik hier meer voldoening uithalen. Wat is er mooier om het levenswerk van je ouders over te mogen nemen als je daar zelf volledig achter staat? Welkoop Haaksbergen is een prachtige winkel met een klantgericht serviceconcept dat het soms wat stoffige imago allang van zich heeft afgeworpen. Als de jeugd hier al een nieuwe winterjas koopt, zegt dat alles over het eigentijdse assortiment.”
Leo zegt met pijn in het hart afstand te nemen en tegelijkertijd met een hartstikke goed gevoel. Omdat Jurgen de zaak overneemt”, verzekert hij. ,,Daar zijn mijn vrouw en ik heel blij mee. De nieuwe generatie bekijkt het ook weer met een frisse blik en dat kan geen kwaad in een tijd waarin de ontwikkelingen snel gaan.” Ook zullen Leo en Rieky vast nog eens binnenwandelen om hun voormalig collega’s en klanten even goeiedag te komen zeggen. ,,Zij hebben de zaak groot gemaakt. Zonder deze mensen ben je als ondernemer niks en hadden we hier helemaal niet gezeten.” We willen iedereen dan ook heel hartelijk bedanken voor de mooie periode die we hier hebben beleefd!