02 okt - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:56

Wie helpt Fotogroep Haaksbergen uit de brand?

HAAKSBERGEN – De Fotogroep Haaksbergen is door een bedrijfsverhuizing naarstig op zoek naar een nieuwe opslagruimte voor de inrichtingsmaterialen van de Fotobiënnale. Wie helpt de club uit de brand?

De Fotobiënnales van 2014, 2016 en 2018 waren in alle opzichten een doorslaand succes, blikt voorzitter Ben Lensink terug. ,,Lokaal, regionaal, maar ook landelijk trok onze buitenexpositie grote belangstelling. De uitbreiding van 40 presentaties in 2014 naar ruim 150 in 2018 getuigt daar ook van. Gelijktijdig groeide daarmee ook de voorraad materialen die we gebruiken bij het plaatsen van de fotoprojecten. Vanaf 2014 konden we deze gratis opslaan in het bouw- en meubelbedrijf van Niels Brummelhuis aan de Industriestaat. Voor ons een perfecte locatie en een ruimhartige geste van Niels, waarvoor we heel erg erkentelijk zijn.”

Brummelhuis vertrekt echter naar een andere locatie en de fotogroep moet naar een andere opslagruimte uitkijken. ,,We hopen dus op korte termijn een opslagruimte van zo’n 50 vierkante meter te vinden. Nog voor het eind van dit jaar moeten we van de huidige plek weg, geeft Ton Lenderink, materiaalman van de biënnale. ,,Het gaat hierbij om de opslag van staanders en liggers, voor planken en fotogalerijen, aluminiumframes, overgebleven fotopresentaties op zeildoken, deuren en kleine materialen.”  De Fotogroep telt ruim 30 leden, maar de financiële middelen zijn niet van dien aard dat commerciële huurprijzen betaald kunnen worden. ,,Daarom waren we ook zo blij met de Pro Deo-opslag bij Niels. Via hem deden we ook onze hout-
inkopen en bij hem konden we alles op maat maken. Een dubbel gemis dus”, aldus Ton Lenderink.

Mocht iemand de Fotogroep uit de brand kunnen helpen en daarmee mede het voorbestaan van de Fotobiënnale ondersteunen – de voorbereidingen voor 2020 zijn al in volle gang – dan graag  contact opnemen met een van de volgende fotogroepleden: Ben Lensink:  06-20015892 bamlensink@hotmail.com, Ton Lenderink: 06-53394524 tonlenderink45@gmail.com of Henk Jalving: 06-43231431 fgh@fotogroephaaksbergen.nl.