30 jun - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 13:44

Wildplukwandeling bij de IVN Haaksbergen

HAAKSBERGEN – Op zondagmorgen 4 juli houdt de IVN Haaksbergen voor het eerst een ‘’wildplukwandeling’’ door haar eigen Natuurtuin aan het Dievelaarslaantje te Haaksbergen. De wandeling met plukactiviteiten start zondagochtend 4 juli om 10.30-12.00 uur. Het is noodzakelijk om je vooraf aan te melden. Het maximale toegestane aantal deelnemers is 8. De kosten zijn 5 euro p.p.

Wildplukken, pluktuinen, voedselbossen zijn populair geworden. Het lijkt dat mensen zich bewust worden dat niet al het voedsel (of superfoods) dat we eten uit allerlei exotische oorden hoeft te komen maar dat er veel te vinden is in onze eigen omgeving mits je weet wat het is en hoe te gebruiken.

De IVN Haaksbergen wil de komende tijd aandacht gaan schenken aan ‘’voedsel uit de natuur’’.

Peti Staals, een Haaksbergse met veel interesse in de natuur,  is de eerste die een ‘’wildplukwandeling’’ voor de IVN Haaksbergen gaat begeleiden.

Ze plukt zelf al jaren allerlei ‘’groen’’ uit de natuur en weet van de geplukte bladeren, samen met allerlei ingrediënten, o.a. heerlijke salades te begeleiden.

De plukwandeling duurt zondagmorgen een uurtje waarna thee gedronken, salade gegeten en een enkele hapjes genuttigd kunnen worden. Uiteraard met natuurlijke ingrediënten.

Nieuwsgierig geworden, meld u dan aan via secreatariaat.ivnhaaksbergen@gmail.com. Wacht niet te lang want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. De start is bij het IVN Natuur Educatief Centrum aan de Dievelaarslaan te Haaksbergen.