13:34 Haaksbergen - aangepast om 13:34

Winkelstraten bereikbaar in bouwvak

HAAKSBERGEN – Goed nieuws voor de Haaksbergenaren en ondernemers aan de Molenstraat. Deze winkelstraat is de komende drie weken bereikbaar. “De herinrichting is nog niet gereed, maar de Molenstraat gaat tijdelijk open.
Er zit nu een tijdelijke, dunne asfaltlaag op. We verwachten dat de straat vanaf vrijdagochtend open is. Deze tijdelijke openstelling duurt tot 23 augustus. Daarna gaan de werkzaamheden verder.

De gehele herinrichting van de Molenstraat zal in november gereed zijn”, verwacht centrummanager Madelon Kuijk. Zij en de ondernemers zijn blij met deze oplossing. “De streekmarkt en forelrokerij op 20 augustus kunnen gewoon doorgaan.” Ook de Zeedijk gaat open. Maar daar zijn vervolgwerkzaamheden na de bouwvakantie snel gereed.
“De Zeedijk is al bijna klaar. Die moet eind augustus alleen nog maar belijnd worden. Dat zal hooguit drie dagen duren”, verwacht Kuijk. Dankzij de tijdelijke openstelling zijn de winkels in dit deel van het centrum nu weer goed bereikbaar. “Bezoekers kunnen dus weer vanaf de Zeedijk de Molenstraat inrijden de komende weken.”