10:04 Haaksbergen - aangepast om 10:04

Winnaars worden op burendag in het zonnetje gezet

Uitreiking Beste Buur Bokaal in Enschede en Haaksbergen

ENSCHEDE/HAAKSBERGEN – De winnaars van Beste Buur Bokaal zijn bekend! Shamie Biharie uit Enschede en Herman Weegerink uit Haaksbergen gingen er dit jaar met de titel ´Beste Buur´ vandoor. Vandaag kregen zij uit handen van respectievelijk burgemeester van Enschede Roelof Bleker en locoburgemeester van Haaksbergen Jan-Herman Scholten hun prijs overhandigd.

Uit de bijna 30 nominaties werd per gemeente een winnaar gekozen. Dit gebeurde door een jury met daarin een vertegenwoordiger van de gemeente, de huurdersvereniging en de woningcorporaties De Woonplaats, Domijn en Ons Huis.

Bijzondere bokaal gemaakt door cliënten van Liberein
De uitreiking van de Beste Buur Bokaal was dit jaar op 2 locaties: in het stadhuis Enschede en bij de heer Weegerink thuis in Haaksbergen. De winnaars kregen een bijzondere bokaal, een houten kunstwerk dat symbool staat voor ontmoeting, betrokkenheid en noaberschap. De bokaal is gemaakt in de werkplaats De Doenerij van Liberein. Dat is een plek waar mensen met dementie creatief aan de slag kunnen. Hopelijk krijgt deze een bijzonder plekje bij de winnaars thuis. Naast de bokaal kregen de winnaars ook een waardebon. Deze kunnen ze verzilveren voor een project dat noaberschap en ontmoeting in hun buurt stimuleert.

Omzien naar elkaar draagt bij aan fijn wonen
Bij de nominatie was vooral de reden waarom iemand een Beste Buur Bokaal verdient, belangrijk. De samenwerkende partijen geloven dat omzien naar elkaar bijdraagt aan prettig wonen, een goede gezondheid en een veilige en fijne buurt. De winnaars van dit jaar hebben dit volop laten zien. Zij worden beide omschreven als behulpzaam en sociaal en dragen daardoor zeker hun steentje bij aan een fijne sfeer in de buurt.

Samenwerkende partijen organiseren Beste Buur Bokaal
De Beste Buur Bokaal is een samenwerking van woningcorporaties, huurdersorganisaties, gemeenten en welzijnsorganisaties. 14 Twentse corporaties deden dit jaar mee. Alle inwoners uit de gemeenten Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand en Wierden kwamen dit jaar in aanmerking voor Beste Buur Bokaal. Nomineren kon via www.bestebuurbokaal.nl.