12:00 Haaksbergen - aangepast om 09:04

Wintersportreis het Assink is topervaring

HAAKSBERGEN – voor de 17e keer werd er vanuit het Assink Lyceum een wintersportreis georganiseerd en Hanne Zeggelink uit Havo 5 ging dit jaar mee. Een verslag.

Op zaterdagavond 22 februari stonden we bepakt en bezakt op de parkeerplaats op het Scholtenhagen en zaterdagochtend kwamen we aan in Oostenrijk, in het plaatsje Wagrain. Het huis, waar we de komende nachten zouden verblijven, zag er mooi uit. Net zoals de omgeving. We hadden al direct zin om te gaan skiën en snowboarden. De volgende ochtend werden we om half acht gewekt door het welbekende liedje: ‘De Toreador’, opgedragen door meneer Schuurman (en bedankt nog…). Maar hierdoor zat de sfeer er wel meteen goed in! Na een hele dag skiën en snowboarden gingen we moe, maar voldaan terug naar ons verblijf. Iedere avond werd door de gastgevers iets lekkers op tafel gezet en om acht uur stond er een quiz, spelletjes, pokeravond en een Bonte Avond op het programma. De begeleiders deden fanatiek mee, zeker bij de Casino Avond. We hebben enorm gelachen om onze getalenteerde begeleiders en de anderen uit de groep.

Op vrijdag kwam er helaas alweer een einde aan deze fantastische week. In het begin vond ik het allemaal nog een beetje spannend, maar het werd elke dag leuker. Je leert elkaar beter kennen en maakt vorderingen met skiën en snowboarden. Kortom; het was een geweldige, leerzame, leuke, gezellige en onvergetelijke week, die ik met plezier nog een keer mee zou willen maken. Met dank aan de altijd enthousiaste begeleiders en de gezellige groep!