26 feb - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 17:36

Wintertriatlon ook in trek onder Haaksbergse schaatsers

HAAKSBERGEN – Komende zaterdag is de 12e Wintertriatlon Twente. een combinatiewedstrijd van lopen, fietsen en schaatsen. Voor schaatsers is het meteen de seizoenafsluiting. Met aan de start jaarlijks ook veel Haaksbergenaren.

De Wintertriatlon is een bekend landelijk sportevenement met naar schatting in totaal bijna 500 deelnemers. Gesport wordt in en om de IJsbaan Twente in Enschede.

De  Wintertriatlon is een combinatiewedstrijd van lopen, fietsen en schaatsen en is ontstaan in 1989. Er zijn 8 verschillende nummers waardoor er voor iedereen van 8 tot 80 een passende combinatie te vinden, zowel individueel als in teamverband. Bezoekers en supporters kunnen op het compacte parcours goed contact houden met de sporters, waardoor het een overzichtelijke en toegankelijke wedstrijd is. De eerste serie met Jeugd start om 10:30 uur met een SPRINT afstand. Het koningsnummer voor de lange afstand start om 13:00 uur voor een wedstrijd over 10 km hardlopen, 50 km fietsen en 20 km schaatsen.

Speciale aandacht is er voor de beginnende atleten, die zich zelfs kort voor de wedstrijd nog kunnen inschrijven. De inschrijving is vernieuwd en voldoet nu aan de AVG richtlijn. Alle deelnemers moeten zich eerst registreren bij de Nederlandse Triathlon Bond (NTB) via een eigen account. Men wordt hier via onze site vanzelf naartoe geleid. Daarna kan men voor de Winter Triatlon Twente kiezen uit een evenementenlijst en de inschrijving en betaling afhandelen.

Minimaal één week vóór de start van de Winter Triatlon Twente (maar wellicht eerder) krijgt de team hoofdpersoon een bericht dat de andere teamleden gekoppeld kunnen worden aan de inschrijving, en kan de naam van het team worden toegevoegd.

Foto: Ook vanuit Haaksbergen is er jaarlijks veel belangstelling voor de Wintertriatlon. Het is tevens de afsluiting van het schaatsseizoen.