15:03 Haaksbergen - aangepast om 15:03

Wisselvallig weer met kans op regen

Korte terugblik afgelopen week:
Donderdag zat de eerste helft van juli erop. Wij konden in deze periode wel 1 zomerse dag, 81 uur zon en 62mm neerslag kunnen noteren. De afgelopen twee droge zomers zijn mooi opgevolgd door een koele en natte zomer ten nadele van de vakantiegangers. Dat werd het donderdag ook. Temperaturen tussen de 13.8 en 19.2 graden. Veel bewolking en 2.4mm in de regenmeter. De dag erop, vrijdag, begon met een temperatuur van 13.7 graden en nagenoeg onbewolkt. Maar dat werd al snel anders. Rond half tien was het al volledig bewolkt en viel er wat motregen. Het werd een bewolkte droge dag met een maximum temperatuur
van 19.6 graden. Tja en wat krijg je dan in deze periode met deze temperaturen en hoge luchtvochtigheid: vliegende mieren. De vogels waren er dol op. Dit was in de lucht goed te zien aan grote groepen meeuwen en zwaluwen die zich hier tegoed aan deden. Altijd weer een mooi gezicht. Zaterdag begon weer zonnig en onbewolkt. Het werd een zonnige dag met soms wat wolkenvelden waardoor de temperatuur opklom tot 27 graden. Tot laat in de avond bleef de temperatuur hangen rond de 20 graden. Pas zondag ochtend na 2 uur koelde het wat af om rond half 6 uit te komen op 15.1 graden en dat was gelijk het minimum voor deze
dag. De zondag ochtend begon mistig en rond half 6 was de meeste mist ook alweer opgelost. Het werd een prachtige zomerse dag met veel zon, weinig wind en middag temperaturen van 27.4 graden. De tweede zomerse dag op rij. Deze dag zijn ook de eerste hand peren en appels rijp geworden en helaas hebben de mezen en Vlaamse gaaien ze ook gevonden.

 

www.weerstationhaaksbergen.nl

Weersverwachting komende week:
Donderdag begint zonnig met in de middag temperaturen boven de 20 graden bij een zwakke noordwestelijke stroming. Eind van de middag krijgen wij te maken met een overgang naar wisselvallig zomerweer met van tijd tot tijd een buitje. Dit zorgt er ook voor dat de temperatuur rond normaal (20 graden) komt te liggen. Vrijdag de gehele dag kans op enkele buitjes.
Zaterdag in de ochtend lijkt het droog te blijven maar in de middag neemt de kans op regen toe. Zondag waarschijnlijk een totaal verregende dag met misschien meer dan 10mm neerslag. Maar dat blijft even afwachten. De wisselvalligheid is nogal groot. Tot volgende week, Erwin.

Zonder dauw geen regen, heet het in juli allerwegen
 Honds dagen helder ,dat breg wat in de kelder