12:00 Haaksbergen - aangepast om 09:53

Word vriend van bootcamproute

HAAKSBERGEN – Om de financiering van de 4 kilometer lange bootcamp rond te krijgen, kun je als ‘vriend van de route’ een toestel adopteren.

,,Dat kan als particulier, gezamenlijk of alleen of met collega’s al dan niet in combinatie met andere bedrijven.” Andrea Hofsté behoort toe de groep initiatiefnemers en hoopt vurig dat zich voldoende sponsors melden voor de in totaal 19 toestellen op 12 locaties in de route. ,,We zijn een eind op weg, maar hebben nog even die laatste duw in de rug nodig om de baan te kunnen realiseren. Als vriend van de bootcamproute draag je bij aan de kosten van beheer en onderhoud.”

De initiatiefnemers van de 4 kilometer lange bootcamp route hebben in 2019 een subsidie gekregen vanuit Europa, provincie Overijssel en de gemeente Haaksbergen. Daarmee was een deel van de kosten gedekt. ,,Naast deze partners zijn wij opzoek naar toestelsponsors, vrienden van de bootcamproute en donateurs die net als ons willen bijdragen aan een fit en gezond Haaksbergen door te investeren in dit initiatief.”

De route, die langs de meerdere sportverenigingen op het Scholtenhagen voert, bevat 19 toestellen van verschillende grootte en moeilijkheidsgraad met een valdempende ondergrond zijn geschikt voor jong en oud. Geschikt voor de beginnende maar ook zeker voor de meer ervaren sporters. Bij de informatieborden op de parkeerplaats tegenover Atletiek Vereniging Haaksbergen en bij de bergingsvijver zijn er twee officiële startplekken van de route. Met behulp van opvallende bewegwijzering lopen de sportievelingen de route over het gehele park. ,,Met de bootcamproute willen we een openbare sportvoorziening realiseren waar alle Haaksbergse (sport)verenigingen, basisscholen, ’t Assink Lyceum, individuele sporters, commerciële sporters, individuen, bedrijfssporters en toeristen veilig kunnen bewegen.”

Op de website www.av-haaksbergen.nl/bootcamproute kunnen belangstellenden kiezen uit drie vormen van sponsoring: die van Toestelsponsor, Vriend van de Bootcamproute en een Eenmalige donatie. Door op een van de buttons te klikken, wordt men zo snel mogelijk door een van de initiatiefnemers benaderd.

Foto: Voorzitter Marloes Klumpers van atletiekvereniging AVH en wethouder Louis Koopman op de route in wording. De gemeente juicht het initiatief van harte toe. Foto: Andrea Hofsté