12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:43

Zilveren erespeld voor Margreet Bakker

Een blijk van waardering

Margreet Bakker-Roozeboom heeft op woensdag 15 december de zilveren erespeld van de gemeente Haaksbergen ontvangen. Burgemeester Rob Welten reikte haar deze gemeentelijke onderscheiding uit in ’t Stien’nboer bij haar pensionering als zwemjuf.

Hele generaties Haaksbergenaren kennen Margreet Bakker als degene die hen heeft leren zwemmen. Zij geeft dan ook al meer dan 50 jaar zwemles aan kinderen. Ook heeft zij volwassenen (en ouderen) geholpen om zich als een vis in het water te voelen, met name zij die lichamelijke ongemakken of beperkingen hebben.

VASH
Ruim 25 jaar geleden was Margreet betrokken bij de oprichting van VASH, de Vereniging Aangepast Sporten Haaksbergen. Binnen deze vereniging heeft zij zich altijd geheel vrijwillig ingezet door sportieve en ontspannende activiteiten te organiseren en te begeleiden. Uiteraard in het water, maar ook met andere activiteiten zoals Nordic Walking en de gymgroep. Alles om ervoor te zorgen dat mensen met een beperking mee kunnen doen door te sporten. Als moeder en mantelzorger van haar dochter die door haar handicaps afhankelijk is van haar rolstoel weet zij hoe belangrijk dat is.

Waardering
De gemeentespeld is een onderscheiding die is ingesteld door het college van B&W. Het uitreiken van de gemeentespeld is een blijk van waardering en erkentelijkheid voor het leveren van bijzondere prestaties binnen de Haaksbergse samenleving.