09:01 Haaksbergen - aangepast om 09:01

Zilveren KNVB-speld voor grensrechter Jan Hollink

Jan Hollink heeft gisteren uit handen van KNVB-ambassadeur Klaas Jansen de zilveren speld van de KNVB gekregen. Uiteraard vergezeld van een oorkonde, die de toekenning van de onderscheiding nog eens bevestigde. Dit omdat hij – na een kleine dertig jaar – na de wedstrijd Bon Boys-Vogido zijn ‘baan’ als assistent-scheidsrechter verruilde voor ‘gewoon supporter blijven’.

Aan het begin van deze competitie maakte Hollink zijn besluit al bekend. Na het seizoen zou hij stoppen. Dus kregen selectiespelers en publiek tien seconden voor de officiële afloop van de wedstrijd van scheidsrechter Hans Migchelbrink even tijd om de scheidende functionaris op het veld uit te luiden. Onder een langdurig applaus van het talrijke publiek werd Hollink door de Bon Boys-spelers op de schouders genomen en naar de eigen dug out gebracht, waar de begeleidingsstaf en wisselspelers hem opwachtten.

Tijdens het officiële afscheid werd Hollink door onder andere het bestuur, de Vriendenkring, de selectie en de KNVB-vertegenwoordiger lovend toegesproken, terwijl ook diverse cadeaus de waarderende woorden onderstreepten.