18 feb - 09:03 Haaksbergen - aangepast om 09:03

Zinderende voorjaarsvakantie-workshops bij Maakplaats

Deze voorjaarsvakantie organiseert Kulturhus Haaksbergen techniekworkshops binnen Maakplaats Haaksbergen. Dit in samenwerking met Tetem, het kunstcentrum in Enschede. Op 26 en 28 februari kunnen kinderen tussen 9 en 12 jaar meedoen aan bijzondere techniekworkshops. Deze workshops maken onderdeel uit van een serie workshops rondom nieuwe technieken, die Kulturhus Haaksbergen aanbiedt tijdens de schoolvakanties.
Op dinsdag 26 februari van 10:30 tot 12:30 uur is de Workshop Ozobot. Een Ozobot is een klein robotje dat je in kunt programmeren met behulp van kleuren, lijnen en/of een simpele programmeertaal. In tweetallen laat je de robot opdrachten uitvoeren op een circuit dat jij hebt ontworpen. Laat je niet van de wijs brengen door zijn kleine formaat, want Ozobot kan een heleboel!
Op dinsdag 26 februari van 14:00 tot 16:00 uur is de Workshop iMotion. iMotion is een app voor op de iPhone of iPad waarmee je filmpjes kan maken. Je maakt in een klein groepje een draaiboek van een gebeurtenis, maakt met de iPad bijbehorende foto's, die door de app omgezet worden in een filmpje. Als je je emailadres achterlaat, dan sturen we je de link en kun je je zelfgemaakte filmpje aan je ouders en vrienden laten zien.
Op donderdag 28 februari van 10:30 tot 12:30 uur is de Workshop Elektronische wenskaart. Met behulp van een Paper Circuit maak je je eigen wenskaart. Je tekent eenvoudige elektronische circuits met zilveren geleidende inkt en maakt je eigen wenskaart met een speciale elektronische boodschap. Bijvoorbeeld lichtjes die oplichten als je de kaart opent. Leuk alvast voor vader – of moederdag…

Wil je meedoen, geef je dan snel op, want er is plek voor maximaal 12 kinderen per groep.
Deelname aan de workshops is € 5.00. Opgeven kan via info@kulturhushaaksbergen.nl o.v.v.
naam van de workshop en de tijd, t.a.v. Danielle Bekkers. Per kind één workshop.