10 jul - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 11:08

Zomer Heerlijckheid: sfeervolle country & lifestyle buitenfair op Kasteel Warmelo te Diepenheim 

DIEPENHEIM – Het idee om een fair te organiseren op de sprookjesachtige locatie van Kasteel Warmelo sloeg drie jaar geleden in als een bom: meer dan 120 exposanten meldden zich aan voor deelname aan de nieuwe fair, die tweejaarlijks in de zomer en in de winter gepland staat Zomer Heerlijckheid krijgt dit jaar haar vierde editie en vindt plaats van 12 t/m 14 juli. 

Meer dan 110 exposanten presenteren zich in luxe pagodetenten en kramen met het beste van wat ze in huis hebben. Van huis- en tuindecoraties tot biologische producten, van mode en sieraden tot zomerse planten en bloeiers. Daarnaast is er dagelijks gezellige livemuziek op de diverse terrassen en zijn er diverse foodtrucks, modeshows, demonstraties & workshops. Zo geeft Mieke Boode elke dag demonstraties schapen drijven en verzorgt Valkenvlucht op roofvogelshows. Nieuw dit jaar zijn de Salsa workshops, die dagelijks bij het terras gegeven worden. Iedereen kan meedoen om met deze populaire dans kennis te maken. Zomer Heerlijckheid is er klaar voor! Gooi je hakken dus uit en bereid je voor op een gezellig buitenevent. Heerlijk struinen over de fair en wandelen over de buitenplaats van het Landgoed Warmelo. De fair vindt deels plaats op geasfalteerd terrein maar ook op het weiland en in de oude boomgaard. 

Rijke geschiedenis
Landgoed Warmelo is gelegen aan de rand van het stedeke Diepenheim in de gemeente Hof van Twente. In 1952 is het huis aangekocht door Prins Bernhard. Zijn moeder, Prinses Armgard heeft tot haar dood in 1971, het huis bewoond. Prinses Beatrix en haar zussen kwamen graag bij hun oma Prins Armgard op bezoek. Kasteel Warmelo was een warm adres voor de Oranjes. Niet voor niets spraken ze van het ‘Warme Lo’ en het ‘Koude Loo’ (Paleis het Loo waar oma Wilhelmina woonde). De prinsessen konden op Warmelo genieten van de prachtige tuinen en de grote gazons. Er waren volières met exotische vogels, én een aap. In het park konden ze heerlijk spelen en wandelen.Tegenwoordig wordt Kasteel Warmelo bewoond door de familie Avenarius en vinden er een paar keer per jaar evenementen plaats op het landgoed. Er wordt dagelijks hard gewerkt om de prachtige tuinen en het park van het landgoed te onderhouden. Hieronder vallen ook de zandsculpturen, die elk jaar in de zomer door tientallen kunstenaars vanuit de hele wereld gemaakt worden. Tijdens Zomer Heerlijckheid is er ook de mogelijkheid om de tuinen en het park inclusief de zandsculpturen te bezoeken. Combitickets zijn hiervoor voordeliger online te reserveren op de site van Zomer Heerlijckheid. 

DATA
Zomer Heerlijckheid vindt plaats op 12, 13 & 14 juli 

Openingstijden:
Vrijdag 12 juli van 10.00 – 17.00 uur
Zaterdag 13 juli van 10.00 – 17.00 uur
Zondag 14 juli van 10.00 – 17.00 uur
Honden zijn op de fair van harte welkom mits aangelijnd, met uitzondering van de tuinen en het park van het kasteel.

Parkeren: gratis
Entree: volwassenen 13,50 (in de voorverkoop online 11,50 euro)
Volwassenen combi-ticket 18,50 (in de voorverkoop online 17,- (bezoek fair incl. tuinen & zandsculpturen Kasteel Warmelo)
Kinderen van 7 t/m 14 jaar 5,- euro, combi tickets 10,- euro
Kinderen tot 6 jaar gratis toegang

Meer info: www.zomerheerlijckheid.nl