12:00 Haaksbergen - aangepast om 13:48

Zomer publiekswandeling in Het Waterpark

HAAKSBERGEN – Samen met een gids van de Historische Kring maakt u een wandeling door een gebied waar veel over te vertellen valt, deze uitleg mist u als u alleen deze streek gaat bezoeken. U komt dan ook niet op de plekken die zonder gids niet betreden mogen worden.

De Historische Kring Haaksbergen houdt zaterdag 1 juni a.s. haar bijna-zomer publiekswandeling onder leiding van een deskundige gids, in het Waterpark op landgoed Het Lankheet, dat ook deelneemt in de overkoepelende organisatie De Groene Waaier. De rondleiding voert veelal door een voor het publiek niet vrij toegankelijk deel van het landgoed. De gereconstrueerde oude omloop van de Buurserbeek met de schutsluizen staan op het programma. Een bezoek aan de houtdroogschuur maakt deel uit van de wandeling. Hier kunt u ook de bootoverkapping bewonderen en misschien kan ook een glimp van de Buurserpot worden opgevangen. De kosten bedragen € 6,– p.p. Dat is inclusief koffie of thee en een bezoek aan de expositieruimte in het Veldwerkcentrum. De excursie begint om 10.00 uur bij het veldwerkcentrum aan de Lankheterweg 6. Honden kunnen helaas niet mee. Aanmelden vooraf is niet nodig.

Ook kunnen groepen zich aanmelden voor een rondleiding op een ander tijdstip. Hiervoor kunt contact opnemen met de coördinator Wim Oltwater  tel:  06-22422377 of  liever nog via de email: w.oltwater@kpnmail.nl.