09:01 Haaksbergen - aangepast om 11:02

Zomerfeesten verbreken alle records

St. Isidorushoeve – Met de omvang van de editie van dit jaar is voor de organisatie van de Zomerfeesten de grens bereikt. Alle records van meer dan 40 jaar Zomerfeesten werden verbroken.

,,De grens is 2023”, verzekert voorzitter Erwin Keemers. ,,We kunnen terugzien op een ongekend succesvolle editie. Dat het na vorig jaar nog groter en beter kon, had niemand verwacht. Dat succes wordt dan toch weer overtroffen. Maar het is ook een evenement dat steunt op louter vrijwilligers. Daarom is verder groeien niet verantwoord.”
Bij de ‘Bende van 8’ dat het jaarlijkse cross-spektakel als belangrijk onderdeel organiseert, trekken ze dezelfde conclusie. ,,We hadden niet gedacht nog meer kaarten te verkopen na vorig jaar toen de honger naar vertier wel heel groot was. En toch gebeurt het”, stelt voorman Ramon van der Zwet van de crossers tevreden vast.
Volgens Keemers is de juiste formule gevonden. De organisatie is sinds een paar jaar opgebouwd uit commissies met daarin vrijwilligers die kaas hebben gegeten van het onderdeel waarvoor ze worden ingezet. ,,Dat is een belangrijk gegeven. Geef je mensen de ruimte om zich volledig te storten op datgene waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden, dan leidt dat tot succes.”
De indeling van het feestterrein betekende vooruitgang.

Foto: Sander Lagewaard.