08:00 Haaksbergen - aangepast om 10:44

10 jaar Factor10! viert verjaardag bij Het Hagen

HAAKSBERGEN – Op 11 en 12 januari wordt het muziekevenement Factor10! voor de tiende keer georganiseerd bij Het Hagen in Haaksbergen. Dit 10-jarig jubileum wordt groots gevierd met onder andere DJ Billy The Kit.

In 2010 vond de eerste editie van Factor10! plaats. De organisatoren Derk Wantia en Rob Morsink hebben destijds, als reactie op het sluiten van het Danspaleis, de stoute schoenen aangetrokken en zelf een muziekevenement in Haaksbergen georganiseerd. Nu, tien jaar later, vieren zij het jubileum. Een leuk toeval is dat ook het Danspaleis dit jaar weer open gaat.

Op zaterdag 12 januari opent Het Hagen weer haar deuren voor de bezoekers van Factor10! Op het programma staat onder andere DJ Billy The Kit die jaarlijks op meer dan 150 festivals en evenementen in binnen- en buitenland optreedt. Ook de wat minder bekende acts Crooxs (gespeeld op Dauwpop en de Zwarte Cross) en Super Zeroes staan op de line-up. “Bij de Super Zeroes draait het hoofdzakelijk om muziek uit de zeroes, precies de muziek die destijds bij het Danspaleis populair was”: aldus Derk Wantia.

Op vrijdagavond 11 januari wordt er een besloten evenement georganiseerd door een groep enthousiaste scholieren van Het Assink Lyceum in Haaksbergen. Zij organiseren zelfstandig een gala-avond voor hun medeleerlingen. Deze gala-avond wordt gesponsord door ijssalon Menotti uit Haaksbergen. Rob Morsink: “Wij helpen de leerlingen met de organisatie van dit gala en geven gevraagd en ongevraagd advies. Het Hagen is verantwoordelijk voor de horeca”.

De organisatie van Factor10! heeft nog volop ambities voor de toekomst. Derk Wantia: “Ik heb er vertrouwen in dat Factor10! nog jaren kan blijven bestaan en uniek is in zijn soort. Het is een begrip geworden in Haaksbergen en omstreken, maar we moeten ook vernieuwen en actueel blijven. Een frisse blik op de invulling van het concept en de locatie kan daarbij helpen.”    

Kaarten voor de zaterdagavond zijn zowel in de voorverkoop als aan de deur verkrijgbaar. Kijk voor meer informatie en ticketverkoop op www.factortien.nl.