08:33 Haaksbergen - aangepast om 08:42

Voormalig pand Konings centrum Haaksbergen uitgebrand

HAAKSBERGEN – Een uitslaande brand heeft zondagavond even na 23.00 uur een leegstaand pand pal in het centrum van Haaksbergen verwoest. Het vuur lijkt aangestoken, hoewel de politie dat niet kon bevestigen.

Het vuur greep om zich heen vanaf de bovenverdieping van het gebouw aan de Markt, dat sinds schoenenwinkel Konings in 2015 failliet ging, niet meer in gebruik was. Het dak stortte al in terwijl er nog maar een brandweerwagen van afstand het vuur onder bedwang probeerde te krijgen. In minder dan tien minuten kwamen daar meerdere bluswagens bij en leek het vuur rond half een onder controle.


Gat in de Markt

Het pand aan de Markt 19 staat al jaren leeg, net als omliggende panden, in afwachting van een nieuwe invulling. Het deel van het centrum is in verval geraakt, vanwege een lange strijd om er een supermarkt, detailhandel en appartementen te realiseren. Het is inmiddels berucht als ‘het gat in de Markt’.
Onder de vele omstanders die zondagavond op de vuurzee afkwamen, klonk meer dan eens het geluid: ‘Nu is er echt een gat in de Markt’. De plek in het centrum is al tientallen jaren onderwerp van discussie.

Onlangs werd de omgeving van het nu afgebrande pand afgezet omdat er met regelmaat vandalisme plaats vond. Het steegje pal naast Markt 19 werd afgesloten met een hek met de woorden: instortingsgevaar.

Bron: News United
Fotograaf Dennis Bakker

(Bron tekst: Tubantia.nl)
(Maandag 21 juni 2021 – 00:54)