26 feb - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 17:42

20 jaar The Marshalls: altijd feest van herkenning

HAAKSBERGEN – Classicrockformatie The Marshalls bestaat 20 jaar. Ooit, zo rond de millenniumwisseling, kwamen vijf muzikanten op het idee een bandje op te richten. Met als uitgangspunt de nummers te spelen die ze in een grijs verleden als puistige puber op hun tennisrackets voor de spiegel stonden te playbacken.

Vandaar een repertoire vol rockklassiekers. Van onder meer Status Quo, Led Zeppelin, Deep Purple en van iets later, Van Halen en Metallica. Ze hadden alleen nooit gedacht dat ze twintig jaar later nog steeds zouden bestaan, vertelt zanger Gerard te Rietmole van de band. ,,Ga maar na, heel veel bandjes houden het na een paar jaar wel weer voor gezien. Meestal is de uiterste houdbaarheidsdatum dan wel verstreken.” Bij The Marshalls liep het echter net even anders. ,,Misschien wel juist doordat we nummers spelen, waar we als bandleden stuk voor stuk achter staan. En niet alleen wij.

Doordat onze optredens een feest der herkenning zijn, reageert het publiek vaak enorm enthousiast. Dat geeft je als muzikant extra adrenaline. Genoeg ingrediënten dus voor leuke optredens. En dat is misschien wel de belangrijkste reden waarom we het als band zo lang hebben volgehouden.”