05 jun - 11:01 Haaksbergen - aangepast om 11:01

300 kilometer te voet voor hulpbehoevende honden

HAAKSBERGEN – Jos Snijder is afgelopen zaterdag vertrokken voor een voettocht over 300 kilometer naar Devantave in de Belgische Ardennen. Daarmee wil de Haaksbergenaar geld inzamelen voor de Stichting Hond en gezondheid. 

Deze stichting verzorgt 22 invalide en oude hulpbehoevende  honden. Negen daarvan bewegen zich voort in een rolstoel. Ze hebben allemaal een handicap en elke euro is er één om de kwaliteit van leven voor deze, soms erg verminkte, dieren te verbeteren. ,,Wij vinden het een mooi doel om wat voor te doen“, vertelde Snijders voor vertrekt aan Eveline Lenderink van RTV Sternet. ,,Er zitten mishandelde honden bij, hulpbehoevende honden, die zonder de hulp al waren ingeslapen. Die worden nu opgevangen door de ‘Stichting Hond en gezondheid’ en hebben het weer goed naar hun zin.” Dat geldt zelfs voor hondje Leah, dat met vier protheses loopt. Dat iemand het überhaupt  in z’n botte hersens haalt om pootjes van een hond af te hakken is al niet te bevatten, maar Leah is geholpen en oogt op de filmpjes van Jos en Karolien Snijder gelukkig en hobbelt vrolijk met haar huisgenoten door de tuin.

Jos Snijder heeft er vakantiedagen voor opgenomen en maakt er zijn project van. De kosten voor overnachtingen neem hij voor eigen rekening. ,,Ik ga er ook van genieten en dan mag er wel wat tegenover staan. Zo kan de hele opbrengst naar de honden van Devantave.”  Surf naar ‘Help mij deze honden helpen’ om te doneren.