04 dec - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 15:45

40 jaar in dienst bij Livio

HAAKSBERGEN – Annie Broekhuis-Hogenkamp  en Hermien Tenhagen-Groothold werken 40 jaar in de zorg en vierden hun dienstjubileum bij Livio met collega’s en oud collega’s.

Ze zijn geboren en getogen in de Rietmolen en gingen samen in hun dorp naar de lagere school. Sindsdien zijn ze vriendinnen en collega’s. Na de lagere school gingen ze naar de Huishoudschool en de INTAS en ze wisten beiden dat ze de zorg in wilden. Ze volgden de In service opleiding tot ziekenverzorgende bij het toenmalige verpleeghuis Sint Antonius in Haaksbergen. ,,Een prachtige tijd. Je ging één week naar school en vervolgens drie weken aan het werk.”

Ze wisten dat ze de juiste beroepskeuze hadden gemaakt. ,,Die van zorg en aandacht voor mensen voor wie het thuis niet meer gaat”, zegt Annie. ,,Het was nog de periode dat er zo goed als geen hulpmiddelen waren. Voor de cliënt als voor ons is het tegenwoordig wel een stuk prettiger werken.” Na sluiting van het Sint Antonius verhuisden ze naar Het Wiedenbroek waar de dames werden opgeleid tot verzorgende 3 IG. ,,Inmiddels werken we samen op de Pendel, de revalidatieafdeling. Hier verzorgen we cliënten met als doel dat ze weer thuis kunnen functioneren”, vertelt Hermien. Ze hopen beide nog lang bij Livio te werken. ,,Livio is een goede werkgever, we hebben fijne collega’s en het werk is afwisselend en leuk. En we zijn nog nooit met tegenzin naar ons werk gegaan.”