14 apr - 16:06 Haaksbergen - aangepast om 12:11

Inspirerende meivakantie-activiteiten bij Oyfo Techniekmuseum

HENGELO – Leuke en inspirerende meivakantie-activiteiten voor het hele gezin bij Oyfo Techniekmuseum Van 20 april t/m 5 mei biedt Oyfo Techniekmuseum in Hengelo, in het kader van de meivakantie, weer een uitgebreid programma aan activiteiten voor kinderen, op het gebied van kunst en techniek met als thema “Beweging”. Het museum is elke dag geopend van 11.00-17.00 behalve op koningsdag, zaterdag 27 april. Alle activiteiten zijn na betaling van de museumentree gratis toegankelijk. Voor de Doemiddagen betaal je wel voor een Doepakketje naar keuze. Er zijn pakketjes vanaf € 0,50. Meer info: www.oyfo.nl
2 e paasdag: Lezing over robots door Edwin Dertien, Doe en draaidag en paaspeurtocht Op 2 e paasdag, maandag 22 april, geeft Edwin Dertien om 11.00 uur een lezing met als titel: Robots in de kunst. Edwin Dertien bouwt robots voor onderwijs, onderzoek, theater, beeldende kunst en zorg.
Hij ontwikkelt robotica op Universiteit Twente en doceert bij de opleiding Creatieve Technologie. De lezing is leuk voor alle leeftijden. Edwin neemt interessante voorbeelden van robots mee! Op die dag is het ook Doe- en draaidag in het museum. Voor jong en oud is het altijd weer een leuk spektakel om dan de oudere machines in werking te zien. Jongere kinderen kunnen de hele dag deelnemen aan een Paasspeurtocht waar je een leuk prijsje kunt verdienen door alle eieren te vinden die zijn verstopt in het museum.
Laat je technische hersencellen kraken bij de Doemiddagen Verder zijn er de beide vakantieweken op diverse dagen weer de populaire Doemiddagen waarop
kinderen onder leiding van experts technische Doepakketjes in elkaar kunnen zetten. Er is voor iedere beurs iets te kiezen, en zowel iets leuks voor jongens als meisjes.


Experimenteren bij Science on tour
Van 23 t/m 26 april komt Science on Tour langs, elke dag van 11.00-16.00 uur. Studenten van verschillende technische disciplines van de University of Twente nemen de toeschouwers via proefjes en experimenten op een interactieve manier mee op ontdekkingsreis naar de wereld achter de alledaagse dingen om ons heen. Poppetjes aan het dansen – interactief dansen met je zelfgemaakte poppetje Van 28 april t/m 5 mei staat tenslotte de interactieve installatie “Poppetjes aan het dansen” op het programma, elke dag van 11.00-17.00 uur. Je tekent, knipt, plakt of knutselt eerst je eigen poppetje.
Daarna wordt deze in de computer ingescand en kan je er mee dansen op een groot videoscherm.