12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:21

AdoptIDee Haaksbergen kickt-off

Van hyper-creatief tot terminale serieusheid

Zo rond ons 44e levensjaar begeven we ons in een staat van terminale serieusheid. Creativiteit is op dat moment ver te zoeken, terwijl juist dát zo belangrijk is voor ondernemers die willen vernieuwen. De oplossing? Jonge kinderen aan het werk zetten met de vraagstukken waar ondernemers voor staan. Want kinderen hebben die creativiteit wel. Dit vertelt Carine Giesbers van PNO Consultants, initiatiefnemer van AdoptIDee. Na het mega-succes in Groningen gaat AdoptIDee ook van start in Haaksbergen. Carine: “Ik ben heel blij dat nu ook Haaksbergse basisschoolleerlingen en bedrijven met elkaar aan de slag gaan!”

Dinsdag 3 maart was de kick-off in het gemeentehuis. Daarbij waren vertegenwoordigers van negen plaatselijke bedrijven en de basisscholen Paus Joannes, De Kameleon en de St. Bonifatiusschool aanwezig. Kinderen waren er nog niet. Dat gebeurt binnenkort, wanneer de ondernemers naar de scholen gaan. De leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 mogen dan aangeven voor welk probleem ze een oplossing willen bedenken. Ze krijgen daar wel wat begeleiding bij, maar vooral krijgen ze de vrije hand. Hoe dit proces in zijn werk gaat leggen de kinderen vast in vlogs. Daarop zal te zien zijn hoe ze er in de klas aan werken en hoe ze op bedrijfsbezoek gaan. Op 21 april is de grote feestelijke einddag. De finale, waarbij de kinderen hun oplossingen presenteren. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Fantaseren en dromen

De gemeente Haaksbergen draagt AdoptIDee een warm hart toe. Antoon Peppelman, wethouder Onderwijs en Jeugd, in zijn openingswoord: “Kinderen kunnen nog heerlijk fantaseren en dromen. Ze zien geen belemmeringen. Dat is nodig om iets nieuws te ontwikkelen. Tegelijkertijd moeten kinderen al vroeg een beroepskeuze maken. Ook daarom is het goed ze te laten kennismaken met wat er te koop is. Ik wens de kinderen en de ondernemers heel veel succes met dit mooie initiatief!”