12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:13

Aftellen naar de 9e editie van Kroamschudd’n in Hengevelde

HENGEVELDE – Nog ruim een week en dan is het op zondag 18 december 2022 ein-de-lijk weer tijd om te Kroamschudd’n in Hengevelde. De Ouderraad van de lokale basisschool en Team Hans (van De Bloemruiker), samen de organisatie van het evenement, zijn al maanden in opperbeste kerststemming.

Komt allen tezamen en geniet van dit bijzondere evenement! Echte kerstbeleving met levende kerststal. Het programma start om 16.00 uur in de kerk van Hengevelde. U kunt luisteren naar Kerstkoor XS (in Dickens stijl) uit Bentelo en Match Haaksbergen. Het grote, Hengeveldse koor MiXX’96 hoort u tijdens de kerstroute. Deze route start om 17.00 uur aan de voorzijde van de kerk. Een voettocht van zo’n 800 meter leidt bezoekers langs sfeervol, verlichte taferelen. U wandelt langs oude stalletjes met ezels en schapen, langs vuurkorven waar kinderen broodjes mogen bakken. Op verschillende plekken muzikanten en zelfs de ezel en de os zijn aanwezig. De route brengt u onder toeziend oog van engel Gabriël bij de kerststal met daarin kindje Jezus.

Via de route naar het Höfteplein voor een gezellige Kerstmarkt. Kramen met kerstknutsels van de kinderen, kerstbaksels, woonaccessoires en hebbedingen voor de kinderen. Natuurlijk is er allerlei ett’n en drink’n, volg de bordjes! Snert en oliebollen en nog veel meer, maar ook Glühwein, hete choco en ander nat. Aan de parkeerplaats-zijde van de kerstmarkt is er dit jaar een heus Keenderplein. Er is van alles doen.
Om 19.00 uur eindigt de route en de markt, en start de Christmas afterparty met de traditionele kerstveiling! Vele ondernemers en andere betrokken Hengeveldenaren hebben weer tal van bijzondere, handige, lekkere en soms ludieke items beschikbaar gesteld. De opbrengst van de veiling en overige verkopen gaan allemaal naar de Wensboom, die in 2023 de mooiste wensen in vervulling laat gaan. En via de Ouderraad naar de leerlingen van de Petrusschool.

Entree gratis, vrije gift altijd welkom. Kijk voor meer informatie op www.kroamschuddeninhengevelde.nl.