10:00 Haaksbergen - aangepast om 10:00

Afvalinzameling deels weer op gang

Door de hevige sneeuwval vorige week was het niet mogelijk voor Twente Milieu om afval aan huis op te halen. Er lag zo veel sneeuw dat de vuilniswagens niet veilig door de vaak nauwe straten langs geparkeerde auto’s konden manoeuvreren. Inmiddels is de inzameling van verpakkingen- en restafval maandag weer gestart volgens het schema in de afvalkalender. Gft-afval wordt echter deze week nog niet opgehaald. Dat heeft onder meer te maken met de extra menskracht die nodig is om de vuilniswagen te begeleiden.

Inwoners werden afgelopen week via verschillende communicatiekanalen opgeroepen om hun afval nog even te bewaren of weg te brengen naar een van de verzamelcontainers. Dank aan iedereen voor de medewerking! Vanaf maandag 15 februari worden containers met verpakkingen en restafval weer geleegd, maar wel volgens het reguliere schema in de afvalkalender. Is daarop te zien dat uw container deze week wordt geleegd, dan kunt u de vuilniswagen weer in uw straat verwachten.

Gft-afval

Het gft-afval wordt deze week nog niet opgehaald, maar de eerstvolgende reguliere verzamelronde. Hierdoor zijn er deze week voldoende medewerkers en voertuigen beschikbaar voor de inzameling van rest- en verpakkingenafval. De vuilnismannen- en vrouwen krijgen namelijk ondersteuning van een extra collega. Deze controleert of de zware vuilniswagens veilig de straat in kunnen rijden. Ook kan het zijn dat de containers door de sneeuw niet helemaal goed staan voor de grijper op de vuilniswagen. In dat geval helpt de Twente Milieu-medewerker een handje.

Prioriteit

Om meerdere redenen is de keus gemaakt om prioriteit te geven aan de inzameling van verpakkingen en restafval in plaats van aan gft. Het aanbod van gft-afval is in de winter vaak niet zo groot. Ook vriest het gft-afval bij zeer lage temperaturen vast. De verwachting is dat gft-afval volgende week ook weer volgens de afvalkalender kan worden opgehaald. De afvalkalender is te vinden op
www.twentemilieu.nl.