19:58 Haaksbergen - aangepast om 19:58

Alexander Bannink completeert eerste selectie HSC’21

HAAKSBERGEN – Met het vastleggen van Alexander Bannink heeft HSC’21 de selectie voor het komende seizoen rond. Bannink speelde het afgelopen seizoen in de eerste divisie voor Go Ahead Eagles, waar zijn contract niet werd verlengd.

De 30-jarige middenvelder brengt een karrenvracht aan ervaring mee. In ruim tien seizoenen als prof speelde hij ruim 250 competitieduels voor achtereenvolgens FC Twente, Heracles Almelo, PEC Zwolle, FC Emmen, De Graafschap, opnieuw FC Emmen en laatstelijk Go Ahead Eagles. In het seizoen 2018-2019 speelde Bannink nog 24 Eredivisieduels namens FC Emmen. Hij maakte in zijn carriere in totaal ruim zestig treffers.

Bannink, die woonachtig is in Enschede, kreeg bij Go Ahead Eagles geen contractverlenging aangeboden, waardoor hij nu kiest voor zijn maatschappelijke loopbaan in combinatie met spelen bij HSC’21. Wel is met hem afgesproken dat hij bij een eventuele aanbieding van een profclub of een buitenlands avontuur alsnog daarvoor kan kiezen.

Met de komst van Bannink is de selectie rond. De 24-koppige groep trainde maandagavond voor het eerst in de nieuwe samenstelling.

De nieuwkomers in de ploeg zijn naast Bannink: Jules Stokkers (JO19-1), Youri Coolen (Quick’20), Yannik de Vries (Eilermark), Mohammed Iallouchen (FC Suryoye), Coplan Soumaoro (DETO), Steven van Dijk (FC Lienden), Jasper Scholten (Achilles’12), Michernaldi Martina (ATC’65) en Wessel Witbreuk (FC Twente).

Filip Arsic (Columbia), Maté Szolga (niet bekend), Rutger Tenhagen (Longa’30), Freek Grondman (SVZW), Jordi Brinkman (DOS’37), Sven Mentink (BWO), Brent Schutte (Bentelo), Burak Babuloglu-Uguz (SVZW), Desney Bruinink (Excelsior’31), Robbert Smit (BWO), Hidde van Dijk (OSS’20) en Bas Postma (Sparta Enschede) spelen komend seizoen elders.