20 jun - 14:05 Haaksbergen - aangepast om 14:05

Allô Jannaô 75 jaar!

Allô Jannaô 75 jaar!
Op een prachtige locatie (de Schaapskooi) vonden er op 14, 15 en 16 juni vier voorstellingen plaats vanwege het 75-jarig jubileum van de Haaksbergse Revue Allô Jannaô.
Ruim duizend toeschouwers beleefden een verrassende, humoristische en zeer gevarieerde voorstelling. Het terrein van het Horstervennehoes bleek zich bovendien uitstekend te lenen voor het spelen op meerdere locaties. Het Haaksbergerveen was één van de thema’s. Graads volgde een opleiding tot schaapherder en één van zijn medecursisten was geen onbekende: scheidsrechter Bas Nijhuis. Met het lied “D’r zit zat zoalt in de groond, bie oons in de Hoeve” is er misschien wel een carnavalshit voor volgend jaar geboren. Onder de kapschuur was er aandacht voor bijzondere oud-bewoners van het veen: Kielgraads en Potjes-en-Pannetjes. Filmbeelden uit 1952, opgenomen in het veen gaven een indruk van het stropen in die jaren.
In de grote schaapskooi kwam het publiek samen om getuige te zijn van het 75-jarige huwelijk van het revue-echtpaar Graads en Jannaô. Ze legden opnieuw de geloften af waarbij de eindconclusie was: “ …. en ie loopt mie ok nog niks in de weg”. Het feestelijke gebeuren werd opgeluisterd met het tweemans-orkest de Serenado’s en helemaal bijzonder werd het toen André Rieu met zijn orkest en zanggroep ten tonele verscheen. De kleding hierbij was werkelijk schitterend. Ook de bijdrage van Haaksbergse Harmonie was in dit onderdeel subliem. Bij de uitvoering van zondagmiddag werd de revue verrast met een wel heel bijzonder cadeau: een adoptieschaap dat sinds afgelopen weekend door het leven gaat met de naam Jannaô! Na elke voorstelling werd er op het terrein van de schaapskooi nog even geproost en gezellig nagepraat.
Na maandenlange voorbereidingen kijken we nu terug op een viertal zeer geslaagde voorstellingen, waarbij niet vergeten mag worden dat dit mogelijk werd gemaakt door het enthousiasme van de gehele revue, de genoemde muzikale bijdragen, de technici van licht en geluid, sponsoren en zeker ook de vrijwilligers van de Schaapskooi in Haaksbergen.

Bron: PR Allô Jannaô