22 feb - 09:36 Haaksbergen - aangepast om 09:39

Assink lyceum nodigt ‘vroege vogels’ uit voor Early Bird intake

HAAKSBERGEN – Voor de leerlingen van groep 8 van de basisschool staat deze periode volledig in teken van de middelbare schoolkeuze. Nu de open dagen achter de rug zijn, is het tijd om de balans op te maken en na te denken welke middelbare school het gaat worden. Dit schooljaar is er voor het eerst sprake van een centrale aanmeldweek. 

Van 25 t/m 31 maart kunnen leerlingen zich inschrijven bij de middelbare school van hun keuze. Het Assink lyceum wil graag al eerder kennismaken met de nieuwe brugklassers en organiseert daarom een Early Bird intake op dinsdag 5 maart. 

Warm welkom
Madelief Geene, teamleider van de Rekkenseweg in Eibergen, vertelt: ‘We hebben al een aantal activiteiten georganiseerd, zoals het open huis en Assink junior Toptijd, waar de leerlingen een goede indruk hebben gekregen van de school. De Early Bird intake is bedoeld voor leerlingen die daadwerkelijk van plan zijn om zich in te schrijven bij het Assink lyceum. Op alle onderbouwlocaties staat de teams klaar om de leerlingen een warm welkom te heten en persoonlijk kennis te maken.’

Aan de hand van het Early Bird intakeformulier staan toekomstige mentoren klaar om kennis te maken. Met vragen als ‘Kun jij goed huiswerk plannen?’ en ‘wil je liever de grappigste of de slimste zijn van de klas’ zijn een paar leuke vragen die meegenomen worden in het gesprekje. Ook mogen leerlingen een voorwerp meenemen die bij hen past en waar ze iets over kunnen vertellen.


oorbereiding op nieuwe fase

Madelief vervolgt: ‘Met de Early Bird intake staan we even stil bij de overgang van de basisschool naar de middelbare school. Het is een feestelijke mijlpaal, maar we beseffen ook dat het voor de leerlingen best spannend is. Met de Early Bird intake willen we een extra contactmoment bieden voor leerlingen en ze zo optimaal voorbereiden voor de nieuwe fase in hun leven. In juli vindt vervolgens de kennismakingsmiddag plaats. De leerling maakt dan kennis met de nieuwe klasgenoten en mentor.’

Het is niet nodig om voor de Early Bird intake aan te melden. 

Op dinsdag 5 maart zijn leerlingen en ouders van harte welkom tussen 15.30 en 17.00 uur en tussen 18.00 en 19.30 uur. De Early Bird intake is overigens nog geen officiële aanmelding bij de school. Hiervoor kunnen de leerlingen de aanmeldingsformulieren gebruiken die ze van de basisschool hebben ontvangen. Voor meer informatie: www.assinklyceum.nl/early-bird-intake.