20 mrt - 12:23 Haaksbergen - aangepast om 13:23

Basisschool Paus Joannes in beweging

HAAKSBERGEN – Op basisschool Paus Joannes aan de Benninkstraat wordt de komende 7 weken gewerkt aan het thema “in beweging.” De leerlingen maken kennis met allerlei schoolse en buitenschoolse activiteiten die te maken hebben met beweging. 

Er wordt in alle klassen een knikkerbaan gebouwd tijdens de technieklessen, waarbij zeker ook de dit jaar aangeschafte chromebooks worden ingezet. Verder zijn er zoals eerder genoemd ook activiteiten buiten school. Zo brengen de groepen 5 tot en met 8 een bezoek aan Uiterweerd Sport Accommodaties (USA) om daar kennis te maken met o.a. bokslessen en fitnessapparaten. De onderbouwgroepen brengen een bezoek aan molen De Korenbloem en de fietsenmaker, want daar is ook van alles in beweging. 

De ANWB komt langs om Streetwise-verkeerslessen te geven en er is een demonstratie van VR-brillen en drones, want ook deze technieken zijn in de huidige in beweging zijnde maatschappij niet meer weg te denken. Op 15 maart werd letterlijk en figuurlijk afgetrapt met een voetbalclinic georganiseerd door FC Twente voor de groepen 4 en 5. Op het grote grasveld achter de school werden allerlei onderdelen aangeboden die de voetbalskills van de leerlingen uitbreidden of triggerden. De leerlingen vonden het geweldig om uitleg te krijgen, nieuwe trucs te leren en ze waren volop in beweging. Een geweldige dag die de leerlingen nog lang bij zal blijven.  De komende weken dus nog vele andere activiteiten. De themaweken worden afgesloten met de koningsspelen, dit jaar bij HSC waar de groepen 5 t/m 8 in carrouselvorm allerlei koningsspelen zullen uitvoeren en een ingestudeerde dans ten uitvoer zullen brengen. Kortom, de PJ is volop in beweging.